Salata in stil mexican (cu video atasat)
Salata in stil mexican, reteta simpla, de post, foarte nutritiva, cu un gust fresh. O reteta perfecta iarna, lejera si invioratoare, pe deasupra si satioasa si spornica.
Nimic surprinzator… In ultima vreme simt o nevoie acuta de mancare usoara, proaspata, de salate cu un gust fresh. Asa ca am luat o conserva cu fasole rosie primita de la prietenii de la Sun Food. Am mai luat si o conserva de porumb, mai aveam prin camara niste rosii cherry, niste ardei si preaiubitul avocado.
Aceasta reteta de salata in stil mexican nu e deloc greu de facut. Totusi timpul ei de preparare se poate prelungi daca trebuie sa fierbem fasolea sau porumbul.
Aceasta salata poate fi o masa in sine sau garnitura dar merge grozav si ca umplutura intr-o lipie, intr-o gustare delicioasa. In fapt, aceasta este o reteta foarte versatila, noi nu am pus nici ardei iute, nici usturoi din motive de gust si planuri sociale. Important este ca la potrivirea finala a gusturilor, sa realizati un balans intre acreala lamailor si dulceata din sucul de portocala, eu una nu am mai simtit nevoia dar voi puteti adauga niste miere sau sirop de agave daca considerati ca ar mai fi nevoie. Curiosi cum se face aceasta bunatate?
Vezi mai jos cum se face salata in stil mexican (video cu durata de 1:57 minute)
Salata in stil mexican – reteta completa, printabila si video
Salata in stil mexican
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 400 gr. fasole rosie scursa si clatita sub un jet de apa rece
- 200 gr. boabe de porumb scursa si clatita sub un jet de apa rece
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 avocado
- 200 gr. rosii
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura patrunjel frunze
- 1 - 2 ardei iuti dupa gust, optional
Dressing
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de lamaie
- suc de portocala
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 catei usturoi zdrobiti, optional
- miere sau sirop de agave, dupa gust, optional
Mod de preparare
- Porumbul si fasolea rosie de la conserva le-am clatit sub un jet de apa.
- Am curatat de cotor si samburi ardeii si i-am feliat subtire.
- Am taiat avocado in jurul samburelui, am inlaturat coaja si am taiat pulpa bucati nu foarte marunte ca sa nu se zdrobeasca prea tare in salata.
- Am curatat ceapa rosie, am spalat-o si am feliat-o subtire.
- Am spalat rosiile si le-am feliat.
- Frunzele de patrunjel le-am taiat marunt.
- Toate ingredientele de mai sus le-am pus intr-un bol mare.
- Am turnat deasupra ulei, suc de lamaie si suc de portocala.
- Cu o lingura de lemn, se amesteca toate ingredientele ca sa se omogenizeze.
- Potrivim la gust cu sare, piper, miere daca este nevoie.
- Se serveste imediat sau se poate tine la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie alimentara.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.