Salata in stil mexican

Salata in stil mexican, reteta simpla, de post, foarte nutritiva, cu un gust fresh. O reteta perfecta iarna, lejera si invioratoare, pe deasupra si satioasa si spornica.

salata in stil mexican

Nimic surprinzator…in ultima vreme simt o nevoie acuta de mancare usoara, proaspata, de salate cu un gust fresh. Asa ca am luat o conserva cu fasole rosie primita de la prietenii de la Sun Food, o conserva de porumb, mai aveam prin camara niste rosii cherry, niste ardei si preaiubitul avocado.

Aceata reteta de salata in stil mexican nu e deloc greu de facut, totusi timpul ei de preparare se poate prelungi daca trebuie sa fierbem fasolea sau porumbul.

Aceasta salata poate fi o masa in sine sau garnitura dar merge grozav si ca umplutura intr-o lipie, intr-o gustare delicioasa. In fapt, aceasta este o reteta foarte versatila, noi nu am pus nici ardei iute, nici usturoi din motive de gust si planuri sociale. Important este ca la potrivirea finala a gusturilor, sa realizati un balans intre acreala lamailor si dulceata din sucul de portocala, eu una nu am mai simtit nevoia dar voi puteti adauga niste miere sau sirop de agave daca considerati ca ar mai fi nevoie. Curiosi cum se face aceasta bunatate?

Vezi cum se face salata in stil mexican (video cu durata de 1:57 minute)

Salata in stil mexican – reteta completa, printabila

5 from 1 vote
Tipareste reteta

Salata in stil mexican

Delicioasa salata in stil mexica, vegana si usor de preparat

Tip de reteta Salate hranitoare
Bucatarie mexicana
Timp de preparare 20 minutes
timp total 20 minutes
portii 4 portii
Calorii 291 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 400 gr. fasole rosie scursa si clatita sub un jet de apa rece
  • 200 gr. boabe de porumb scursa si clatita sub un jet de apa rece
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 avocado
  • 200 gr. rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura mare frunze patrunjel
  • 1 - 2 ardei iuti dupa gust, optional

Dressing

  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la o portocala
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 catei usturoi zdrobiti, optional
  • miere sau sirop de agave dupa gust, optional

Mod de preparare

  1. Porumbul si fasolea rosie de la conserva le-am clatit sub un jet de apa. 

  2. Am curatat de cotor si samburi ardeii si i-am feliat subtire.

  3. Am taiat avocado in jurul samburelui, am inlaturat coaja si am taiat pulpa bucati nu foarte marunte ca sa nu se zdrobeasca prea tare in salata.

  4. Am curatat ceapa rosie, am spalat-o si am feliat-o subtire.

  5. Am spalat rosiile si le-am feliat.

  6. Frunzele de patrunjel le-am taiat marunt.

  7. Toate ingredientele de mai sus le-am pus intr-un bol mare.

  8. Am turnat deasupra ulei, suc de lamaie si suc de portocala.

  9. Cu o lingura de lemn, se amesteca toate ingredientele ca sa se omogenizeze.

  10. Potrivim la gust cu sare, piper, miere daca este nevoie.

  11. Se serveste imediat sau se poate tine la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie alimentara.

Notite

Daca nu vreti sa mancati salata imediat, o puteti pregati dinainte dar nu adaugati avocado si rosiile decat in ultimul moment. Asta va asigura salatei un gust proaspat.

Nutrition Facts
Salata in stil mexican
Amount Per Serving (100 g)
Calories 291 Calories from Fat 126
% Daily Value*
Total Fat 14g 22%
Saturated Fat 2g 10%
Polyunsaturated Fat 2g
Monounsaturated Fat 11g
Sodium 314mg 13%
Potassium 773mg 22%
Total Carbohydrates 33g 11%
Dietary Fiber 8g 32%
Sugars 6g
Protein 7g 14%
Vitamin A 16%
Vitamin C 32%
Calcium 3%
Iron 10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*