Paste cu pui, sos de soia si susan – asian style

Paste cu pui, sos de soia si susan – reteta in stil asiatic, usor de facut, foarte apetisanta cu ingrediente la indemana, prepararea sa dureaza foarte putin (30 de minute).

Paste cu pui, sos de soia si susan

 

Ma declar o fana a mancarii asiatice. Marele ei atu este faptul ca stie sa imbine intr-un mod ingenios,neasteptat si delicios arome, ingrediente, condimente. Bonus – de obicei se prepara rapid, par specializati pe retete de mancare pe care sa le ai pe masa in jumatate de ora. Reteta de mai jos fae parte fix din aceasta categorie si va invit s-o incercati – e simpla, gustoasa si se face foarte repede.

Paste cu pui, sos de soia si susan – reteta completa, printabila

Paste cu pui, sos de soia si susan
Tipareste reteta

Paste cu pui, sos de soia si susan – asian style

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: asiatica
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 20 minutes
timp total: 30 minutes
portii: 4
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O reteta de inspiratie asiatica, gustoasa si rapida

Ingrediente

  • 4 fileuri de piept de pui . Eu una prefer pulpele – tot circa 150 grame de carne dezosata per portie.
  • 250 gr. paste sau taitei chinezesti eu am folosit clasicele spaghetti
  • 4 morcovi S-a intamplat ca eu nu aveam casa, asa ca am optat pentru niscaiva gogosar curatat si feliat foarte marunt.
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • 4 linguri miere fluida
  • 2 – 3 linguri suc de lamaie Erau si acestea in reteta originara dar eu am preferat sa nu le folosesc, nu mi s-a parut a fi pe gustul meu.

Mod de preparare

  1. Pun o oala cu apa pe foc . Cand incepe sa fiarba, adaug sare si pastele. Cand sunt gata, le scurgem si le amestecam cu o lingura de ulei.
  2. In timpul asta, am dezosat carnea de pui si am taiat-o in felii lungi si destul de subtiri. 
  3. Am curatat si gogosarii (doua bucati) si i-am feliat subtire.
  4. Am luat wokul si l-am pus pe foc, prajind fara ulei semintele de susan.
  5. Cand incep sa se coloreze, le luam de pe foc si le varsam intr-un bol pentru mai tarziu. 
  6. In acelasi wok, turnam doua linguri de ulei. Nota Daca nu aveti wok, nici o problema, puteti folosi cu succes orice fel de tigaie cu conditia sa fie anti-aderenta.

  7. Cand s-a incins uleiul, punem carnea pe care o calim cateva minute, amestecand in continuu.

  8. Adaugam gogosarii si calim in continuare 2 – 3 minute, amestecand constiincios. Se adauga doua linguri de sos de soia (eventual daca vreti, puneti si miere si suc de lamaie – eu n-am pus).

  9. Adaugam pastele si mare parte din semintele de susan. 
  10. Amestecam pentru omogenizarea finala a tuturor ingredientelor.
  11. Am adaugat si nitica apa si am lasat sa fiarba pana se evapora, amestecand cu grija din cand in cand. 
  12. Luam de pe foc, asezam in boluri, presaram susan si verdeata tocata peste fiecare portie. Nota Susanul ii da o savoarea deosebita.

Pofta buna!

One Response

Leave a Reply

198 Shares
Share174
Pin22
+12
WhatsApp