Pui cu susan
|

Pui cu susan

Din seria “Mancarica delicioasa si rapid de gatit”, va recomand aceasta delicioasa reteta de pui cu susan – nu va ia mai mult de jumatate de ora s-o preparati (chiar si mai putin). Frageda si savuroasa.

Pui cu susan

Nu e nici o maaaare filozofie, ingredientele sunt simple si la indemana, combinarea lor aduce insa noi experiente culinare care fac ca termenul de plictisitor sa nu-si gaseasca locul in bucataria noastra.

Puiul nostru in susan poate fi servit alaturi de o garnitura. Sau, de ce nu, in sandwichuri adunate ad-hoc – carnea cu nitica salata dau un chef de zile mari intr-o chifla pufoasa, totul asezonat cu nitel sos usor de iaurt cu verdeata….

Hai ca deja am dat in delir si noi totusi trebuie sa gatim, nu?

Pui cu susan – reteta completa, printabila

Pui cu susan

Pui cu susan

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta usoara si gustoasa, gata in maxima jumatate de ora
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie usoara
calorii 1520 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 700 gr. carne de pui – piept sau pulpe (musai dezosate) –
  • 1 albus de ou
  • seminte de susan
  • frunze de salata
  • sos de soia

Mod de preparare
 

  • Daca e cazul, incepem prin a dezosa carnea dupa care o taiem cuburi, nici prea mici, nici prea mari.
    blank
  • Dam carnea prin albus de ou (carnea tinuta putin in albus de ou, inainte de a fi gatita, se fragezeste – nu e cazul la carnea de pui dar e ceva de retinut la carnea de vita si vitel), in mod normal in albus putem pune si semintele de susan.
    blank
  • Acum am preferat sa dau carnea prin albus iar apoi prin susan, ca s-o “imbrac” cat mai bine in seminte.
    blank
  • Incingem cateva linguri de ulei intr-un wok sau o tigaie neaderenta – cand uleiul e incins, adaugam carnea, sa sfaraie.
  • Cand a prins crusta pe o parte, intoarcem cu grija carnea cu o spatula ca s-o rumenim si pe cealalta parte. Astfel se formeaza o crusta delicioasa in timp ce interiorul bucatelelor de carne este fraged si delicios.
    blank
  • Am savurat-o alaturi de o salata verde (miam miam) si stropita cu nitel sos de soia.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Alte retete cu pui pe blogul Casuta Laurei

Pui franjuri cu ceapa

Bocconcini de pui

Ciorba de pui a la grec

Aripioare crocante KFC style

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.