Sos cremos vegetal Alfredo
| |

Sos cremos vegetal Alfredo

Sunt tot timpul in cautarea unor noi modalitati de a manca mai usor si mai sanatos. Ultima gaselnita care imi place mult: un sos cremos vegetal Alfredo care are la baza piure de conopida.

No, nu strambati din nas, stiu nu toata lumea are un amor asa fierbinte cu conopida ca mine dar credeti-ma in reteta asta nici nu se simte gustul de conopida. De fapt, sosul capata ce gust doriti, in functie de ce mai adaugati. Eu ma bazez, de pilda, pe usturoi. Dar culoarea primavaratica de mai jos am obtinut-o cu ajutorul leurdei. Da, acum e plina piata de ea, spre marea mea fericire. Si ia uitati-va ce culoarea dementa are….

Sos cremos alb vegetal

Acest sos poate fi folosit in multe combinatii si poate fi in multe variantii si…culori.

Sos cremos vegetal Alfredo – reteta completa, printabila

Sos cremos vegetal Alfredo

Sos cremos vegetal Alfredo

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un sos ingenios, gatit din legume, fin si matasos
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 25 minutes
fel de mancare fara carne
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 3 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 capatana conopida
  • 8 catei usturoi curatati si maruntiti
  • 1 litru supa concentrata de pui
  • 1/2 cana lapte ­
  • 1 - 2 linguri unt - sau inlocuiti ulei pentru varianta de post, eventual unt de cocos
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Optional:

  • parmezan ras sau o lingura fulgi de drojdie

Mod de preparare
 

  • Luam capatana de conopida si taiem buchetelele, le inmuiem in apa pentru o jumatate de ora pentru a inlatura diverse impuritati (ca sa nu spun vietati).
  • Intre timp, intr-o oala punem la fiert apa sau supa clara de pui iar cand da in fiert, adaugam buchetelele de conopida, punem capacul si le gatim vreo 10 minute pana se inmoaie.
  • Curatam cateii de usturoi si ii taiem cat mai marunt. Intr-o craticioara, topim niste unt (sau ulei sau unt de cocos) si prajim la foc mic pana usturoiul se inmoaie dar inca nu s-a rumenit. Luam de pe foc si punem deoparte.
  • Scoatem conopida cu o paleta sau o sita si o punem in cuva blenderului. Adaugam usturoiul cu ulei si laptele dar cu grija - depinde si ce consistenta a sosul vrem. Daca punem mai mult, sosul va fi mai lichid, eu una prefer un sos mai gros.
  • De sezon, am folosit leurda (cateva frunze), o mana de urzici fierte, sare, piper proaspat macinat si nucsoara - combinate dupa gustul propriu (pe gustate adica).
  • Eu neavand un blender mare, am mixat toata compozitia in trei ture, tot adaugand pe masura ce restul se transforma intr-un piure cremos.
  • Acum sosul e gata sa fie adaugat in ce mancare ne gandim - in cazul acesta l-am amestecat cu niste satioase spaghete pe care le-am scos fierbinti din apa in care le-am fiert. Gustoase si rapide!

Notite bine de stiut

Putem fac tot felul de experimente. De pilda, primavara putem profita de leurda la care am adaugat si o mana de urzici fierte. Aceeasi culoare si aport de vitaminizare ne poate fi adus de nitel spanac adaugat in blender langa conopida. O mana de menta e sigur binevenita caci aduce un strop de prospetime. O variatie interesanta poate fi si niste suc de sfecla rosie si...multe alte idei care ne pot veni pe moment.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Sursa de inspiratie este Lindsay – pinchofyum.com pe care cu acest prilej o imbratisez calduros la Virtual Hugs (gazda lunii – Loredana).

Spaghete in sos cremos vegetal Alfredo

Similar Posts

5 Comments

  1. Daa. Super. Am facut si eu anul trecut un sos, pentru paste, din leurda. Extrem de reusit. Trebuie totusi consumat rapid caci nu tine mai mult de doua zile. Recomand ca usturoiul sa fie copt in folie. Incerc reteta ta cu conopida.

    1. Ce ramane se poate congela in cubulete. E la fel de proaspata apoi.
      Sau poti pune leurda in ut topi si tot asa congelat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.