Trufe de ciocolata cu whiskey
Trufe de ciocolata cu whiskey, reteta simpla si delicioasa de praline facute in casa, cu crema ganache de ciocolata si aroma subtila de whiskey.
Reteta aceasta de trufe de ciocolata cu whiskey– preluata din “Good Food” – parea foarte usor de facut si delicioasa. Intr-un cuvant, suna absolut promitator. Gustand produsul final, trebuie sa spun ca au rezultat niste bomboane foarte fine, o combinatie foarte delicioasa intre whiskey si ciocolata. Minus – cum le luai in mana se deformau usor. Compozitia era cam prea fina si usor moale pentru niste bomboane. Normal dat fiind ca la baza acestor bomboane sta ganacheul, o crema foarte fina si matasoasa. Am folosit ganacheul de ciocolata pentru reteta de tort marzipanmom.
Ma gandeam ca poate niste biscuiti zdrobiti, nuca, fistic sau alune amestecate in compozitie ar completa reteta la perfectie.
Mi-am propus s-o repet de Pasti. De data asta adaugand si vreo 100 grame de biscuiti – sa zicem. Ori celelalte variante la care m-am gandit deja mai sus. Revin cu completari la momentul faptuirii. Oricum, va spun, delicioasa compozitie.
Musai vreau sa va recomand inca o reteta de praline de casa, niste delicioase trufe cu nuca si rom, un adevarat deliciu, parol.
Trufe de ciocolata cu whiskey – reteta completa, printabila
Trufe de ciocolata cu whiskey
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. ciocolata
- 150 ml. smantana lichida pentru frisca
- 4 linguri whiskey sau orice alt lichior va ispiteste
Decor
- zahar pudra
- cacao pudra
Mod de preparare
Crema ganache
- Dam frisca in clocot intr-un vas.
- Luam de pe foc, adauga, ciocolata rupta bucati.
- Amestecam pana cand se topeste.
- Adaugam lichiorul si omogenizam.
- Asteptam sa se raceasca si-l bagam la frigider patru ore sau chiar peste noapte.
- Pregatim doua blidisele mici, una cu zahar pudra si una cu cocoa.
- Cu o lingura luam din compozitia de trufe ca niste mingiute (de marimea unei nuci) si le mai rotunjim tavalindu-le prin zahar pudra sau cocoa.
- Gata pudrate, le asezam intr-o cutie deja tapetata cu hartie (servetele sau hartie de copt) si le dam la rece (frigider) unde le putem pastra pana la doua saptamani.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ma uit la poza si parca le simt topindu-se in gura!
Sunt yumiiiiiiiiiii:)))))
Bună ziua, numele meu este Costin Comba și administrez un blog de fotografie http://www.costin-comba.blogspot.com . Aș vrea să vă rog dacă doriti să facem un schimb de link-uri cu. Dacă doriți să mă băgați în seamă bine, dacă nu, mă înclin cu respect și vă mulțumesc, atașând scuzele de rigoare pentru deranjul creat.