|

Trufe de ciocolata cu whiskey

Trufe de ciocolata cu whiskey, reteta simpla si delicioasa de praline facute in casa, cu crema ganache de ciocolata si aroma subtila de whiskey.

Trufe de ciocolata cu whiskey

Reteta aceasta de trufe de ciocolata cu whiskey– preluata din “Good Food” – parea foarte usor de facut si delicioasa. Intr-un cuvant, suna absolut promitator. Gustand produsul final, trebuie sa spun ca au rezultat niste bomboane foarte fine, o combinatie foarte delicioasa intre whiskey  si ciocolata. Minus – cum le luai in mana se deformau usor. Compozitia era cam prea fina si usor moale pentru niste bomboane. Normal dat fiind ca la baza acestor bomboane sta ganacheul, o crema foarte fina si matasoasa. Am folosit ganacheul de ciocolata pentru reteta de tort marzipanmom.

Ma gandeam ca poate niste biscuiti zdrobiti, nuca, fistic sau alune amestecate in compozitie ar completa reteta la perfectie.

Mi-am propus s-o repet de Pasti. De data asta adaugand si vreo 100 grame de biscuiti – sa zicem. Ori celelalte variante la care m-am gandit deja mai sus. Revin cu completari la momentul faptuirii. Oricum, va spun, delicioasa compozitie.

Musai vreau sa va recomand inca o reteta de praline de casa, niste delicioase trufe cu nuca si rom, un adevarat deliciu, parol.

Trufe de ciocolata cu whiskey – reteta completa, printabila

Trufe de ciocolata cu whiskey

Trufe de ciocolata cu whiskey

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Bomboane de casa cu o textura fina si matasoasa, cu aroma de whiskey. Gustoase si simplu de facut.
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 10 portii
calorii 154 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. ciocolata
  • 150 ml. smantana lichida pentru frisca
  • 4 linguri whiskey sau orice alt lichior va ispiteste

Decor

  • zahar pudra
  • cacao pudra

Mod de preparare
 

Crema ganache

  • Dam frisca in clocot intr-un vas.
  • Luam de pe foc, adauga, ciocolata rupta bucati.
    blank
  • Amestecam pana cand se topeste. 
    blank
  • Adaugam lichiorul si omogenizam.
    blank
  • Asteptam sa se raceasca si-l bagam la frigider patru ore sau chiar peste noapte.
    blank
  • Pregatim doua blidisele mici, una cu zahar pudra si una cu cocoa. 
  • Cu o lingura luam din compozitia de trufe ca niste mingiute (de marimea unei nuci) si le mai rotunjim tavalindu-le prin zahar pudra sau cocoa. 
  • Gata pudrate, le asezam intr-o cutie deja tapetata cu hartie (servetele sau hartie de copt) si le dam la rece (frigider) unde le putem pastra pana la doua saptamani.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

3 Comments

  1. Bună ziua, numele meu este Costin Comba și administrez un blog de fotografie http://www.costin-comba.blogspot.com . Aș vrea să vă rog dacă doriti să facem un schimb de link-uri cu. Dacă doriți să mă băgați în seamă bine, dacă nu, mă înclin cu respect și vă mulțumesc, atașând scuzele de rigoare pentru deranjul creat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.