T

Trufe de ciocolata cu whiskey

Trufe de ciocolata cu whiskey

Trufe de ciocolata cu whiskey, reteta simpla si delicioasa de praline facute in casa, cu crema ganache de ciocolata si aroma subtila de whiskey.

 

Trufe de ciocolata cu whiskey

Reteta aceasta de trufe de ciocolata cu whiskey– preluata din “Good Food” – parea foarte usor de facut si delicioasa. Intr-un cuvant, suna absolut promitator. Gustand produsul final, trebuie sa spun ca au rezultat niste bomboane foarte fine, o combinatie foarte delicioasa intre whiskey  si ciocolata. Minus – cum le luai in mana se deformau usor. Compozitia era cam prea fina si usor moale pentru niste bomboane. Normal dat fiind ca la baza acestor bomboane sta ganacheul, o crema foarte fina si matasoasa. Am folosit ganacheul de ciocolata pentru reteta de tort marzipanmom.

Ma gandeam ca poate niste biscuiti zdrobiti, nuca, fistic sau alune amestecate in compozitie ar completa reteta la perfectie.

Mi-am propus s-o repet de Pasti. De data asta adaugand si vreo 100 grame de biscuiti – sa zicem. Ori celelalte variante la care m-am gandit deja mai sus. Revin cu completari la momentul faptuirii. Oricum, va spun, delicioasa compozitie.

Musai vreau sa va recomand inca o reteta de praline de casa, niste delicioase trufe cu nuca si rom, un adevarat deliciu, parol.

Trufe de ciocolata cu whiskey – reteta completa, printabila

Trufe de ciocolata cu whiskey

Trufe de ciocolata cu whiskey

Bomboane de casa cu o textura fina si matasoasa, cu aroma de whiskey. Gustoase si simplu de facut.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Desert
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie Trufe de ciocolata cu whiskey
Portii 10 portii
Calorii 154kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 200 gr. ciocolata
  • 150 ml. smantana lichida pentru frisca
  • 4 linguri whiskey sau orice alt lichior va ispiteste

Decor

  • zahar pudra
  • cacao pudra

Mod de preparare

Crema ganache

  • Dam frisca in clocot intr-un vas.
  • Luam de pe foc, adauga, ciocolata rupta bucati.
  • Amestecam pana cand se topeste. 
  • Adaugam lichiorul si omogenizam.
  • Asteptam sa se raceasca si-l bagam la frigider patru ore sau chiar peste noapte.
  • Pregatim doua blidisele mici, una cu zahar pudra si una cu cocoa. 
  • Cu o lingura luam din compozitia de trufe ca niste mingiute (de marimea unei nuci) si le mai rotunjim tavalindu-le prin zahar pudra sau cocoa. 
  • Gata pudrate, le asezam intr-o cutie deja tapetata cu hartie (servetele sau hartie de copt) si le dam la rece (frigider) unde le putem pastra pana la doua saptamani.
CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.