C

Crostini cu legume varatice

Crostini cu legume

Aceasta reteta de crostini cu legume varatice isi datoreaza savoarea ingredientelor proaspete si ierburilor aromatice. E foarte usor de facut si perfecta ca gustare in caldura verii.

Crostini cu legume varatice

Crostini sunt niste aperitive italiene, paine in bucati mici, rumenita, peste care putem pune toppinguri diferite de la branza la carne sau legume – ca in aczul de fata.

Este o reteta usoara care poate fi foarte versatila, se pot folosi ingrediente la indemana. In cazul de fata, avem legume proaspete, gatite fiecare cat sa poate fi folosite ca topping. E o gustare usoara, lejera si cu gust delicios.

Legumele pot fi inlocuite dupa gust sau in functie de ce avem in camara, cantitatile pot fi si ele variabile.

Fulgii de drojdie sunt optionali dar avand in vedere calitatile lor nutritive ar fi chiar pacat sa nu-i folosesti zilnic. Afla maimulte despre asta in cele 10 motive pentru care sa te imprietenesti cu fulgii de drojdie.

Crostini cu legume varatice – reteta completa, printabila

Crostini cu legume

Crostini cu legume varatice

Crostini cu legume, aperitive pe paini mici,prajite, o gustare delicioasa si simpla
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie mediteraneana
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 6 portii
Calorii 25kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 100 gr. vinete - facusem o musaca de vinete si imi ramasese o mica cantitate pe care am inclus-o in acest toping.
  • 1 rosie medie
  • 2 ardei copti, curatati
  • 1 ardei kapia mare, copt si curatat
  • 1 bagheta frantuzeasca taiata felii
  • 1 lingurita ierburi aromate Eu am pus busuioc dar puteti pune orice planta aromatica la indemana: cimbru, marar, patrunjel, oregano
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Optional

  • se pot adauga si alte ingrediente - tofu, diverse seminte ( dovleac), fulgi de drojdie etc.

Mod de preparare

  • Vanata si rosiile se spala si se taie cubulete. Putem indeparta semintele de la rosii dar eu n-am considerat necesar. Punem ardeii la copt, cand sunt gata ii punem pe un platou, presaram sare si ii acoperim cu un stergar curat 10 minute pana se inmoaie si sunt usor de curatat.
  • Incingem intr-o tigaie neaderenta putin ulei (eu am folosit ulei de cocos pentru ca aveam la indemana), adaugam vinetele, le calim pana se inmoaie putin dupa care adaugam rosiile si ierburile aromatice, putina sare si lasam sa se caleasca la foc iute. Curatam ardeii, ii taiem marunt (eu i-am taiat fasii, ca pe paste) si ii adaugam in tigaie. Daca vrem tofu, il putem pune tot acum. Amestecam ca sa se omogenizeze aromele. Luam de pe foc si pregatim painea...
  • In principiu, amestecul de legume se imparte pe feliile de paine unse cu putin ulei si se coc apoi in cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de circa 5 minute.
  • Pentru ca n-am vrut sa mai aprinde cuptorul, am preferat sa prajesc cateva felii taiate din bagheta frantuzeasca, am adaugat topingul si am presarat cate putin fulgi de drojdie pe fiecare felie. E varianta convenabila pentru mine, caci imi fac portii mici. Normal, topingul poate fi pastrat la frigider pentru o viitoare tura de gustari si incalzit chiar atunci cand vrem sa mancam.
  • Daca vrem ca aceste crostini sa figureze ca aperitive la o petrecere, pregatim intai topingul iar feliile le pregatim chiar inainte de a baga aperitivele la cuptor. Asta permite eficienta pentru portii mai mari.

Pofta buuuna!

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Claudia V says:

    Ce bine arata! 🙂 Ca sa nu mai zic ca e o reteta simpla si sigur gustoasa. O incerc si eu cu prima ocazie.
    Si cum nu iti pot lasa un comentariu la postarea cu panna cotta de conopida il las aici. Super faina ideea! Mi-a placut mult. Deh, sunt probabil mai nonconformista in ce priveste gusturile :)))
    Dupa reteta de panna cotta cu busuioc pe care am inscris-o in concursul Electrolux… iti dai seama ca cea de conpida musai trebuie incercata :)))))

  2. Pingback:Crostini cu cascaval si sunca ~ Casuta Laurei

  3. Pingback:Jurnal de smotruiala si gatit - 25 -31 iulie ~ Casuta Laurei

  4. Pingback:Crostini cu cascaval si sunca, mini-aperitive italiene lejere si usor de facut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.