J

Jurnal de smotruiala si gatit – 7 – 13 martie

jurnal de smotruiala si gatit

Bine ati venit, dragi prieteni, la saptamanalul Jurnal de smotruiala si gatit!

Jurnal de smotruialasi gatit

Saptamana asta este ultima inainte de intrarea in Postul Pastilor, vineri si miercuri e dezlegare la branza. Cine e un obisnuit al acestei rubrici, stie ca de saptamana viitoare voi reconfigura rubrica pentru apropierea de sarbatorile pascale. este o strategie ce am adoptat-o de cativa ani deja si merge din ce in ce mai bine pentru mine. Bininteles, nu consider ca genul asta de organizare ar merge bine pentru toata lumea, nici nu am pretentia dar cred ca putem gasi idei interesante in modul de actiune al altora si le putem adapta la stilul nostru de viata. Eu insami am schimbat stilul de a organiza casa in mai multe randuri, schimbarile au fost determinate de viata noastra caci una este sa ai grija de o casa cand esti doar tu si sotul sau cand ai un program fix la servici, si cu totul altceva cand in casa ta topaie fara oprelisti proprii copilasi pe cat de adorabili pe atat de …ravasitori sau daca viata ta este mult prea ocupata sa dedici ore intregi curateniei in casa. Nu cred ca exista reguli fixe, tot asa cum toleranta noastra fata de un anumit nivel de dezordine in casa este diferit. Totul se reduce in final la a gasi un echilibru in care sa te simti confortabil fara a te simti vinovata cand nu le duci pe toate la capat.

Ce am descoperit este ca, in final, cel mai rentabil este corelarea telurilor noastre cu programul zilnic si sa dam prioritate telurilor pe termen lung. Cand vine vorbe de gospodarie, telul cel mare este o casa curata si bine organizata in care programul de curatenie sa nu dureze mai mult de o ora. Un al doilea tel ar fi eficientizarea resurselor si aici meniul este exemplul perfect caci permite folosirea a ce avem in casa, prevenind astfel risipa data de neglijenta involuntara (de obicei), in plus, putem sa ne concentram si pe includerea si consumarea de alimente de sezon – mai ales ca acum vine sezonul unor verdeturi, legume si fructe dupa care tanjim apoi tot anul si care le gasim putin pe piata. Al treilea tel legat cumva organic de primele si fiind un rezultat al primelor doua obiective este o mai buna gestionare a bugetului – ceea ce, pe termen lung, ne face macar putintel mai bogati (hahah). Prin organizare si planificare, ne putem feri de cheltuieli inutile (sau macar le putem limita) si il putem optimiza, concentrandu-ne pe nevoile noastre concrete si reale.

Dar sa nu ma lungesc cu vorba, iata la ce m-am gandit pentru saptamana viitoare in ce priveste gospodaria si meniul…

Jurnal detaliat

Luni

Primenirea casei

Meniu

mic dejun: Cereale cu lapte

cina: Cartofi la cuptor cu salata

Marti

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Camerele baietilor

Meniu

mic dejun: Paine prajita cu dulceata

pranz: Ciorba de burta

Miercuri

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Camerele baietilor

Meniu

mic dejun: Fructe proaspete

pranz: Sandwich Insalata Caprese

cina: Mamaliga cu branza

Joi

Jurnal de smotruiala

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Camerele baietilor

Meniu

mic dejun: Friganele cu dulceata

pranz: Ciorba de burta

cina: Sarmale

Vineri

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Camerele baietilor

mic dejun: Fructe proaspete

pranz:

cina: Salata orientala

Sambata

sarcinile zilnice de curatenie

Camerele baietilor – definitivarea zonei saptamanii

mic dejun: Oua Benedict

pranz: Creier pane cu legume mexicane

cinaPizza

Duminica

Zi pentru Dumnezeu si pentru dragalit in familie

Meniu

mic dejun: Omleta cu legume

cina: Prajitura Valurile Dunarii

O saptamana fructuoasa sa aveti!

CategoriesFără categorie
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Imi propun si eu de la inceputul anului sa incep sa planific meniul pentru o saptamana in avans. Incep bine, cu adunarea rcatorva reviste, printarea unor retete interesante, pinuirea unor poze producatoare de pofte, caiet, pix… Si apoi ma blochez. Nu reusesc sa gandesc in avans decat pentru o zi, maxim doua.
    Nu stiu cum reusesti tu, dar tare te admir ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.