paste rapude cu sos de avocado
| |

Paste cu sos de avocado

Zilele trecute, in sfarsit am ajuns sa incerc o reteta pe care o aveam de mult pe to do list: niste paste cu sos de avocado.

paste cu sos de avocado

Reteta este a Angelei, superba din spatele blogului www.ohsheglows.com. Daaaa, este o imbratisare catre depaaaarte caci aceasta reteta o public in cadrul provocarii Virtual Hugs. Ohsheglows este un blog vegan, pline de retete interesante care ma ispiteste si ma indeamna la experimente, facandu-mi viata interesanta in special in perioadele de post. Daca va uitati pe blog, la rubrica about me, veti vedea ca Angela arata absolut superb dar n-a fost dintotdeauna asa. O buna perioada a vietii s-a luptat cu kilogramele in plus si a descoperit ca un meniu care sa i se potriveasca si care sa contina multe elemente nutritive a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-a schimbat in viata ei. A slabi si chiar si acum, ca a devenit mamica, se mentine mai in forma ca niciodata.

De ce as gati paste cu sos de avocado?

Pentru ca sunt delicioase. Si nutritive.

Pentru ca unul din ingredientele principale, avocado, este un fruct foarte nutritiv si, am inteles din diverse surse, unul din cele mai curate si nechimizate fructe exotice ce se vand la noi in tara.

Pentru ca este o reteta foarte versatila si poate fi adaptata foarte usor propriului gust – verdeturi, condimente, ingrediente dupa preferinta. Experimentati e cuvantul de ordine.

Pentru ca este o reteta extrem de rapida. Cu tot cu fierberea pastelor si preparatul sosului in blender, avem o masa nutritiva si buuuna in 15 minute. Yep. Ii fac concurenta lui Jamie Oliver cu retetele lui de 30 de minute. Sâc, l-am  si intrecut!

Dar ce-i cu chestia aceea neagra din farfurie?

Pai, sunt paste. Mai exact tagliatele cu sepie. Le-am vazut la emisiunea Nigellei Lawson si mi-au starnit curiozitatea, le lauda ca fiind foarte bune, asa ca atunci cand le-am vazut in magazin, le-am cumparat. Dupa care au asteptat ceva in camara…pentru ca nu indrazneam sa le incerc. Erau asa de …negre. Scuze de ce urmeaza sa zic dar…semanau cu niste râme anemice.

Dar sa stiti ca sunt foarte bune. Pe ambalaj scrie ca sunt din grau dur deci sunt si mai sanatoase.

Bineinteles ca puteti folosi ce paste vreti si va place. Sau de care aveti la indemana.

Paste cu sos de avocado – reteta completa, printabila

paste cu sos de avocado

Paste cu sos de avocado

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Aceasta combinatie de paste cu sos de avocado sunt o bunatate – si da, sunt bune si calde si reci. Doar ca in sezonul asta, calde suna mai confortabil.
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie mediteraneana
portii 2 portii
calorii 230 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. paste negatite – la drept vorbind, eu nu le cantaresc, le pun din ochi dar trebuia sa pun aici o cantitate, nu?
  • 1 avocado copt
  • 1 catel usturoi – va dati seama ca din momentul in care apare leurda pe piata, va deveni co-vedeta acestui sos. Doamne, ce combinatie!
  • 2 - 3 frunze frunze de busuioc – m-am luat dupa Angela si am pus mai multe fruze, mi-am smotocit tufa din bucatarie, ca sa constat apoi ca as fi preferat o nuanta mai subtila. Am testat apoi si cu marar si mi- a placut. Tura urmatoare, vreau sa incerc cu tarhon
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 - 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional

  • 1 - 2 linguri fulgi de drojdie

Mod de preparare
 

  • Incepem prin a pune o oala cu apa pe foc iar cand aceasta da in clocot, punem o lingurita de sare si pastele pentru a fierbe.
  • Cand acestea sunt aproape gata, ne apucam de preparat sosul…
  • Punem in cuva blenderului un catel de usturoi curatat (sau leurda!), frunzele de busuioc, lamaie, uleiul..
  • Curatam avocado. Motivul pentru care este bine sa lasam avocado la final? Se oxideaza repede – de aceea, eu cand curat si tai avocado (ca si mere sau alte fructe cu…”betesugul” asta), tin langa mine o lamaie si ung imediat partile taiate cu suc, acidul citric va impiedeca innegrirea nedorita a bunaciunii naturale.
  • Taiem avocado in doua, in jurul samburelui pe care il scoate, ungem cu putin suc de lamaie partea taiata si decojim.
  • Punem repede in cuva si mixam cu nadejde pana cand se transforma intr-o pasta fina si cremoasa.
  • Daca e nevoia mai adaugam ulei dar nu mult, cate o lingura – cat e nevoie ca ingredientele din blender sa poata sa se omogenizeze.
  • E momentul sa gustam ca sa vedem de mai este nevoie de lamaie, punem sare, piper…sau cine stie ce alte idei va mai vin.
  • Puteti adauga chiar si fulgii de drojdie, eu am preferat sa-i presar la sfarsit peste paste dar merg de minune introdusi in sos.
  • Cred ca va e clar de ce sosul il preparam imediat inainte de a-l servi, atunci e cel mai bun si are suloarea aceea verde primavaratica….
  • Punem pastele fierbinti, scurse de apa in farfurie, turnam deasupra sosul, amestecam, presaram deasupra niste fulgi de drojdie…..

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

paste cu sos de avocado

Similar Posts

4 Comments

  1. Mmm, foarte interesanta reteta 🙂 Iar blogul Angelei e.. chiar ca wow! 🙂
    Nu am incercat pana acum combinatia asta de sos de avocado si paste dar nu mi se pare o idee rea.
    O nedumerire totusi as avea. Exista unele discutii in legatura cu faptul ca fructele de mare nu sunt vegane.
    Tu ce informatii detii despre asta?
    Unii spun ca da, altii ca nu…

    1. Din cate stiu eu, fructele de mare sunt animalute marine deci nu ar fi mancare vegetariana. Acum, nici nu am studiat problema indeaproape dar cam asa am inteles. Mie mi-a placut mult combinatia paste avocado si reteta poate fi inbunatatita, schimbata. Chiar e o variatie placuta.

    1. In supermarket le-am gasit eu. Nu se gasesc peste tot ca probabil nu prea sunt amatori de asa ceva intre romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.