R

Rulada de branza cu somon

Rulada de branza cu somon, reteta de aperitiv lejer si fin, aranjat festiv intr-o rulada eleganta.

Rulada de branza cu somon

Niste observatii …

Desi reteta a iesit bine, am stat in dubii daca sa o public.

Simteam ca ar mai fi nevoie sa mai experimentez cu diverse tipuri de branza. Ideea este sa inlocuiesc branza (cea numita in reteta branza de casa) in asa fel incat sa fie nevoie minima de gelatina. Deci ar fi trebui sa fie o branza cremoasa, mai ferma – gen feta.

Intr-un final, m-am gandit ca reteta a fost o reusita si nu e nici un motiv sa nu o public, mai ales ca mi-au iesit asa pooooooze. De  experimentat sigur voi incerca rulada cu diverse tipuri de branza si ca spun si concluziile mele. Pana atunci, cook and enjoy!

Alte aperitive interesante de acest gen sunt si bilutele de branza cu verdeata , rulada de spanac cu crema de branza sau ardeiul umplut cu branza.

Rulada de branza cu somon – reteta completa, printabila

blank

Rulada de branza cu somon

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Aperitiv facut in casa, usor, savuros
Prep Time 20 mins
Cook Time 3 hrs
Total Time 3 hrs 20 mins
Course Aperitive si gustari
Cuisine mediteraneana
Servings 6 portii
Calories 181 kcal

Reteta VIDEO

Ingredients
  

  • 150 gr. somon afumat felii, cantitatea cred ca depinde de cum e feliat somonul
  • 50 gr. somon file
  • 200 gr. branza de casa
  • 125 gr. branza de vaci
  • 1 lingura hrean de la borcan - am inlocuit cu wasabi,din acela aveam la frigider
  • 100 ml. smantana neindulcita batuta frisca
  • 4 foi gelatina
  • 150 gr. castravete
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Instructions
 

  • Se curata si se taie felii pe lung castravetele, se presara sare, se lasa sa se patrunda 10 minute.
  • Se inmoaie gelatina in putina apa rece.
  • Se tapeteaza cu folie o forma de chec, se placheaza fundul si marginile cu felii de somon afumat (150 gr.).
  • Intr-un bol, se taie cuburi 50 gr. somon afumat, se amesteca cu 150 gr. branza, 125 gr. branza de vaci, 1 lingura hrean de la borcan, 1 lingura marar tocat.
  • Se stoarce foaia de gelatina, se dizolva intr-o cantitate mica de apa, se amesteca cu 1 lingura de compozitie. Se inglobeaza 100 ml smantana neindulcita batuta frisca.
  • Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare, piper.
  • Se pune compozitia de branza in forma, deasupra punem cateva felii de castravete.
  • Se placheaza deasupra cu felii de somon afumat cat sa acopere umplutura.
  • Rulada (sau cum imi mai place mie sa-i zic - terina de somon) se acopera cu folie si se da la frigider 3 ore sau, si mai bine, peste noapte.
  • Se rastoarna din forma si se orneaza cu lamaie, frunze de marar, crema de wasabi sau mustar.
Keyword rulada de branza cu somon, rulada de branza cu somon reteta de aperitiv festiv, rulada de branza cu somon reteta simpla

Rulada de somon

blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.