Rulada de branza cu somon

Rulada de branza cu somon

Niste observatii cu privire la rulada de branza cu somon

Desi reteta a iesit bine, am stat in dubii daca sa o public sau sa mai experimentez cu diverse tipuri de branza. Ideea este sa inlocuiesc branza (cea numita in reteta branza de casa) in asa fel incat sa fie nevoie minima de gelatina – deci ar fi trebui sa fie o branza cremoasa, mai ferma – gen feta. Intr-un final, m-am gandit ca reteta a fost o reusita si nu e nici un motiv sa nu o public, mai ales ca mi-au iesit asa pooooooze. De  experimentat sigur voi incerca rulada cu diverse tipuri de branza si ca spun si concluziile mele. Pana atunci, cook and enjoy!

0 from 0 votes
Tipareste reteta

Rulada de branza cu somon

Aperitiv facut in casa, usor, savuros

Tip de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie mediteraneana
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 3 hours
timp total 3 hours 20 minutes
portii 4
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 150 gr. felii de somon afumat - sincer mie mi-au trebuit mai mult vreo 200 - 250, cred ca depinde de cum e feliat somonul
  • 50 gr. somon cuburi
  • 200 gr. branza de casa
  • 125 gr. branza de vaci
  • 1 lingura hrean de la borcan - am inlocuit cu wasabi,din acela aveam la frigider
  • 100 ml. smantana neindulcita batuta frisca
  • 4 foi gelatina
  • 150 gr. castravete
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se curata si se taie felii pe lung castravetele, se presara sare, se lasa sa se patrunda 10 minute.
  2. Se inmoaie gelatina in putina apa rece.
  3. Se tapeteaza cu folie o forma de chec, se placheaza fundul si marginile cu felii de somon afumat (150 gr.).
  4. Intr-un bol, se taie cuburi 50 gr. somon afumat, se amesteca cu 150 gr. branza, 125 gr. branza de vaci, 1 lingura hrean de la borcan, 1 lingura marar tocat.
  5. Se stoarce foaia de gelatina, se dizolva intr-o cantitate mica de apa, se amesteca cu 1 lingura de compozitie. Se inglobeaza 100 ml smantana neindulcita batuta frisca.
  6. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare, piper.
  7. Se pune compozitia de branza in forma, deasupra punem cateva felii de castravete.
  8. Se placheaza deasupra cu felii de somon afumat cat sa acopere umplutura.
  9. Rulada (sau cum imi mai place mie sa-i zic - terina de somon) se acopera cu folie si se da la frigider 3 ore sau, si mai bine, peste noapte.
  10. Se rastoarna din forma si se orneaza cu lamaie, frunze de marar, crema de wasabi sau mustar.

 

Rulada de somon

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

114 Shares
Share1
Pin99
+114
WhatsApp