blank
| |

Rulada de branza cu somon

Rulada de branza cu somon, reteta de aperitiv lejer si fin, aranjat festiv intr-o rulada eleganta.

Rulada de branza cu somon

Niste observatii …

Desi reteta a iesit bine, am stat in dubii daca sa o public.

Simteam ca ar mai fi nevoie sa mai experimentez cu diverse tipuri de branza. Ideea este sa inlocuiesc branza (cea numita in reteta branza de casa) in asa fel incat sa fie nevoie minima de gelatina. Deci ar fi trebui sa fie o branza cremoasa, mai ferma – gen feta.

Intr-un final, m-am gandit ca reteta a fost o reusita si nu e nici un motiv sa nu o public, mai ales ca mi-au iesit asa pooooooze. De  experimentat sigur voi incerca rulada cu diverse tipuri de branza si ca spun si concluziile mele. Pana atunci, cook and enjoy!

Alte aperitive interesante de acest gen sunt si bilutele de branza cu verdeata , rulada de spanac cu crema de branza sau ardeiul umplut cu branza.

Rulada de branza cu somon – reteta completa, printabila

blank

Rulada de branza cu somon

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Aperitiv facut in casa, usor, savuros
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 3 hours
timp total 3 hours 20 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie mediteraneana
portii 6 portii
calorii 181 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 150 gr. somon afumat felii, cantitatea cred ca depinde de cum e feliat somonul
  • 50 gr. somon file
  • 200 gr. branza de casa
  • 125 gr. branza de vaci
  • 1 lingura hrean de la borcan - am inlocuit cu wasabi,din acela aveam la frigider
  • 100 ml. smantana neindulcita batuta frisca
  • 4 foi gelatina
  • 150 gr. castravete
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Se curata si se taie felii pe lung castravetele, se presara sare, se lasa sa se patrunda 10 minute.
  • Se inmoaie gelatina in putina apa rece.
  • Se tapeteaza cu folie o forma de chec, se placheaza fundul si marginile cu felii de somon afumat (150 gr.).
  • Intr-un bol, se taie cuburi 50 gr. somon afumat, se amesteca cu 150 gr. branza, 125 gr. branza de vaci, 1 lingura hrean de la borcan, 1 lingura marar tocat.
  • Se stoarce foaia de gelatina, se dizolva intr-o cantitate mica de apa, se amesteca cu 1 lingura de compozitie. Se inglobeaza 100 ml smantana neindulcita batuta frisca.
  • Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare, piper.
  • Se pune compozitia de branza in forma, deasupra punem cateva felii de castravete.
  • Se placheaza deasupra cu felii de somon afumat cat sa acopere umplutura.
  • Rulada (sau cum imi mai place mie sa-i zic - terina de somon) se acopera cu folie si se da la frigider 3 ore sau, si mai bine, peste noapte.
  • Se rastoarna din forma si se orneaza cu lamaie, frunze de marar, crema de wasabi sau mustar.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Rulada de somon

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.