Crema de iaurt in sos de cirese

2014-03-08by Laura0

Crema de iaurt in sos de cirese

2014-03-08by Laura0
050.jpg
Crema de iaurt in sos de cirese
La multi ani, dragi femei, dragi mame, drage fiice, drage iubite, drage sotii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu e 8 martie sarbatoare de-a mea dar un “La multi ani!” tot se merita. Bloggerimea romana a zis sa si gatim ceva cu acest prilej iar tema a fost muuuuuuuuuuuuuuuuuulti – generoasa: ce vrem noi. Pffff, complicata propunere! Daca tot e ceva legat de femeie si feminitate, ce puteam eu sa gatesc? Ceva dulce evident! Si mai putin caloric, ca asta e una din durerile multor femei, tot vrem sa fim slabe:))))))))). Si atunci am ales aceasta crema de iaurt pe care o ochisem de ceva vreme in colectia de gatit Adevarul, volumul “Dulciuri”. Am gatit si o adaptare Dukan dupa aceasta reteta dar despre asta, alta data.
Crema de iaurt in sos de cirese
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Crema de iaurt in sos de cirese

Un desert usor si delicios

Tip de reteta Desert
Bucatarie usoara
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 1 hour
timp total 1 hour 20 minutes
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. iaurt slab
  • 180 ml. smantana dulce
  • 2 lingurite zahar
  • gelatina

sos

  • 250 gr. cirese
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 pahar vin rosu
  • 1 bucata anason

Mod de preparare

  1. Inmuiem gelatina in putina apa rece si o lasam zece minute.

  2. Batem smantana pana se transforma in frisca, amestecam cu iaurtul si zaharul. 

  3. Amestecam cu grija ca compozitia sa ramana aerata caci asta ii va da o consistenta usoara, foarte placuta si fina.

  4. Gelatina sigur s-a hidratat si s-a umflat, o punem intr-o ulcica mica cu inca vreo doua -trei linguri de apa, punem pe foc si mestecam continuu in timp ce se topeste. Nu dureaza mult si trebuie pazit sa nu inceapa sa fiarba (caci atunci gelatina nu va mai fi buna de nimic).

  5. In cazul meu, gelatina abia topita nu avea o temperatura mare (daca e prea ferbinte, lasati-o putin sa se racoreasca), am turnat-o in fir subtire in crema, in timp ce amestecam usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa se omogenizeze totul dar, in acelasi timp, sa capete consistenta aerata si usoara. 

  6. Am turnat crema in forme si le-am pus la frigider sa se intareasca.


Sosul

  1. Intre timp, preparam sosul: aveam cirese de la congelator, le-am dezghetat si le-am pus intr-o craticioara cu zaharul si vinul si anasonul. 

  2. Le-am fiert la foc mic pana cand siropul lasat de fructe, in combinatie cu vinul, se ingroasa.

  3. Reteta originara recomanda ca, dupa ce stau la frigider, pentru 20 minute, formele cu crema sa fie tinute la congelator, eu una n-am facut-o si a iesit foarte bine, crema s-a intarit excelent, fara sa fie prea ....vartoasa - aici conteaza foarte mult sa dozezi corect gelatina - eu prefer plicurile, pentru ca acelea specifica o cantitate de 500 ml si in functie de ce cantitate am eu, pot sa ma orientez.

Notite

Am scos crema de la frigider, le rasturnam pe farfurii, le decoram cu sosul de fructe si le servim cu placere.

Bineinteles ca ma roade curiozitate asupra a ce gateste si restul gastii conspirative la aceasta tema. Va invit si pe voi sa dati o raita cu mine pe la:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *