Crema de iaurt in sos de cirese
Crema de iaurt in sos de cirese
Ingrediente
- 200 gr. iaurt slab
- 180 ml. smantana dulce
- 2 lingurite zahar
- gelatina
sos
- 250 gr. cirese
- 1 lingura zahar
- 1/2 pahar vin rosu
- 1 bucata anason
Mod de preparare
- Inmuiem gelatina in putina apa rece si o lasam zece minute.
- Batem smantana pana se transforma in frisca, amestecam cu iaurtul si zaharul.
- Amestecam cu grija ca compozitia sa ramana aerata caci asta ii va da o consistenta usoara, foarte placuta si fina.
- Gelatina sigur s-a hidratat si s-a umflat, o punem intr-o ulcica mica cu inca vreo doua -trei linguri de apa, punem pe foc si mestecam continuu in timp ce se topeste. Nu dureaza mult si trebuie pazit sa nu inceapa sa fiarba (caci atunci gelatina nu va mai fi buna de nimic).
- In cazul meu, gelatina abia topita nu avea o temperatura mare (daca e prea ferbinte, lasati-o putin sa se racoreasca), am turnat-o in fir subtire in crema, in timp ce amestecam usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa se omogenizeze totul dar, in acelasi timp, sa capete consistenta aerata si usoara.
- Am turnat crema in forme si le-am pus la frigider sa se intareasca.
Sosul
- Intre timp, preparam sosul: aveam cirese de la congelator, le-am dezghetat si le-am pus intr-o craticioara cu zaharul si vinul si anasonul.
- Le-am fiert la foc mic pana cand siropul lasat de fructe, in combinatie cu vinul, se ingroasa.
- Reteta originara recomanda ca, dupa ce stau la frigider, pentru 20 minute, formele cu crema sa fie tinute la congelator, eu una n-am facut-o si a iesit foarte bine, crema s-a intarit excelent, fara sa fie prea ....vartoasa - aici conteaza foarte mult sa dozezi corect gelatina - eu prefer plicurile, pentru ca acelea specifica o cantitate de 500 ml si in functie de ce cantitate am eu, pot sa ma orientez.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Bineinteles ca ma roade curiozitate asupra a ce gateste si restul gastii conspirative la aceasta tema. Va invit si pe voi sa dati o raita cu mine pe la: