C

Crema de iaurt in sos de cirese

Crema de iaurt in sos de cirese
Un desert usor si delicios
Crema de iaurt in sos de cirese
Crema de iaurt in sos de cirese
La multi ani, dragi femei, dragi mame, drage fiice, drage iubite, drage sotii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu e 8 martie sarbatoare de-a mea dar un “La multi ani!” tot se merita. Bloggerimea romana a zis sa si gatim ceva cu acest prilej iar tema a fost muuuuuuuuuuuuuuuuuulti – generoasa: ce vrem noi. Pffff, complicata propunere! Daca tot e ceva legat de femeie si feminitate, ce puteam eu sa gatesc? Ceva dulce evident! Si mai putin caloric, ca asta e una din durerile multor femei, tot vrem sa fim slabe:))))))))). Si atunci am ales aceasta crema de iaurt pe care o ochisem de ceva vreme in colectia de gatit Adevarul, volumul “Dulciuri”. Am gatit si o adaptare Dukan dupa aceasta reteta dar despre asta, alta data.
Crema de iaurt in sos de cirese

Crema de iaurt in sos de cirese

Un desert usor si delicios
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Desert
Bucatarie usoara
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 20 minutes
Author Laura - www.casutalaurei.ro
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 200 gr. iaurt slab
  • 180 ml. smantana dulce
  • 2 lingurite zahar
  • gelatina

sos

  • 250 gr. cirese
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 pahar vin rosu
  • 1 bucata anason
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Inmuiem gelatina in putina apa rece si o lasam zece minute.
  • Batem smantana pana se transforma in frisca, amestecam cu iaurtul si zaharul. 
  • Amestecam cu grija ca compozitia sa ramana aerata caci asta ii va da o consistenta usoara, foarte placuta si fina.
  • Gelatina sigur s-a hidratat si s-a umflat, o punem intr-o ulcica mica cu inca vreo doua -trei linguri de apa, punem pe foc si mestecam continuu in timp ce se topeste. Nu dureaza mult si trebuie pazit sa nu inceapa sa fiarba (caci atunci gelatina nu va mai fi buna de nimic).
  • In cazul meu, gelatina abia topita nu avea o temperatura mare (daca e prea ferbinte, lasati-o putin sa se racoreasca), am turnat-o in fir subtire in crema, in timp ce amestecam usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa se omogenizeze totul dar, in acelasi timp, sa capete consistenta aerata si usoara. 
  • Am turnat crema in forme si le-am pus la frigider sa se intareasca.

Sosul

  • Intre timp, preparam sosul: aveam cirese de la congelator, le-am dezghetat si le-am pus intr-o craticioara cu zaharul si vinul si anasonul. 
  • Le-am fiert la foc mic pana cand siropul lasat de fructe, in combinatie cu vinul, se ingroasa.
  • Reteta originara recomanda ca, dupa ce stau la frigider, pentru 20 minute, formele cu crema sa fie tinute la congelator, eu una n-am facut-o si a iesit foarte bine, crema s-a intarit excelent, fara sa fie prea ....vartoasa - aici conteaza foarte mult sa dozezi corect gelatina - eu prefer plicurile, pentru ca acelea specifica o cantitate de 500 ml si in functie de ce cantitate am eu, pot sa ma orientez.

Notes

Am scos crema de la frigider, le rasturnam pe farfurii, le decoram cu sosul de fructe si le servim cu placere.

Bineinteles ca ma roade curiozitate asupra a ce gateste si restul gastii conspirative la aceasta tema. Va invit si pe voi sa dati o raita cu mine pe la:

CategoriesDesert
Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4231