|

Gem de kiwi

Gem de kiwi, o reteta simpla, dulce acrisoara, foarte usor de facut.
gem de kiwi

Am gasit kiwi la oferta.

N-am rezistat tentatiei de a-mi satisface o curiozitate: oare ce gust are gemul de kiwi?

Pai, ce gust poate sa aiba? Unul dulce acrisor, textura fina, lejera. Cu alte cuvinte, e delicios.

O alta reteta din categoria gemuri, dulceturi marmelade, puteti citi aici, o exotica dulceata de dovlecel, capata un gust interesant de ananas.

Gem de kiwi – reteta completa, printabila

blank

Gem de kiwi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un gen usor de facut, dulce- acrisor
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare Conserve de iarna
bucatarie usoara
portii 1 portie
calorii 4511 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 kg kiwi
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare
 

  • Am taiat fructele de coaja, le-am pasat cat de bine am putut.
    blank
  • Le-am pus intr-o oala emailata.
  • Am adaugat deasupra un kilogram de zahar si am pus-o la fiert la foc moale, amestecand destul de des ca sa nu se prinda.
    blank
  • Cand este gata, am adaugat zeama de la o lamaie, am mai lasat-o inca un minut sa fiarba si abia atunci am stins focul.
    blank
  • Am lasat-o sa se raceasca apoi am turnat-o in borcanele deja spalate si uscate in cuptorul cald.
  • Le-am pus capace si le-am pus sa fiarba in dungi pentru o ora.
  • Dupa ce s-au racit, le-am scos, le-am etichetat cochet si le-am pus la pastrare pe rafturile camarii pentru zile delicioase.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

O mica cantitate a ramas intr-un blidisel numai buna de savurat proaspata pe o clatita sau ca topping pe inghetata de fistic.  Sunteti curiosi de verdict? Acrisoara, finuta, delicioasa.

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.