Gem de kiwi

gem de kiwi

gem de kiwi

Am gasit kiwi la oferta si n-am rezistat tentatiei de a-mi satisface o curiozitate: oare ce gust are gemul de kiwi?

Gem de kiwi – reteta completa, printabila

0 from 0 votes
Tipareste reteta

Gem de kiwi

Un gen usor de facut, dulce- acrisor

Tip de reteta Conserve de iarna
Bucatarie usoara
Autor Laura

Ingrediente

  • 1 kg kiwi
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

  1. Am taiat fructele de coaja, le-am pasat cat de bine am putut.

  2. Le-am pus intr-o oala emailata.

  3. Am adaugat deasupra un kilogram de zahar si am pus-o la fiert la foc moale, amestecand destul de des ca sa nu se prinda.

  4. Cand este gata, am adaugat zeama de la o lamaie, am mai lasat-o inca un minut sa fiarba si abia atunci am stins focul.
  5. Am lasat-o sa se raceasca apoi am turnat-o in borcanele deja spalate si uscate in cuptorul cald.
  6. Le-am pus capace si le-am pus sa fiarba in dungi pentru o ora.
  7. Dupa ce s-au racit, le-am scos, le-am etichetat cochet si le-am pus la pastrare pe rafturile camarii pentru zile delicioase.

O mica cantitate a ramas intr-un blidisel numai buna de savurat proaspata pe o clatita sau ca topping pe inghetata de fistic.  Sunteti curiosi de verdict? Acrisoara, finuta, delicioasa.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 2

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.