| |

Parfe de scortisoara

Parfe de scortisoara, un desert simplu si delicios, perfect in zilele calde de vara
parfe de scortisoara

Ma declar o mare a fana a bucatarului Iacob Haussman. Ii urmaream emisiunea de anul trecut la TVR cu religiozitate.

Imi notasem aceasta reteta doar la ingrediente, convinsa ca voi regasi reteta oricand pe site-ul emisiunii. Ca sa vezi, acest site nu mai exista.

Dar eu tot vreau sa incerc reteta, cred ca nu voi gresi prea mult daca ghicesc urmarea. Sper.

publicitate

Parfe-ul este un desert frantuzesc, o crema inghetata, facuta din galbenusuri de ou, zahar, frisca si un aromatizant gen un piure de fructe. In cazul nostru, scortisoara.

Parfe de scortisoara – reteta completa, printabila

Parfe de scortisoara

Parfe de scortisoara

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Parfe de scortisoara, un desert foarte simpu de facut, fin si savuros, perfect pentru a savura ceva dulce si delicios in zilele calde vara
fel de mancare Desert
bucatarie franceza
portii 6 portii
calorii 448 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 5 bucati galbenus de ou
  • 175 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 500 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare
 

  • Intai am batut smantana pentru frisca pana am obtinut delicioasa spuma dulce.
  • In alt bol am amestecat cu energie galbenusurile cu zaharul pana s-au transforma intr-o crema pufoasa pe care apoi am amestecat-o cu frisca deja batuta.
  • Am adaugat scortisoara si am amestecat bine bine, pana la omogenizarea completa.
  • Am bagat compozitia la congelator pentru cateva ore.

Notite bine de stiut

Inainte de servire se presara pudra de scortisoara deasupra cupelor.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.