Tacos este o mancare mexicana de care am auzit destul de mult – in special prin serialele si filmele americane. Pare o mancare foarte populara si mi-a starnit curiozitatea. Clar, nu e ceva complicat, nici pretentios. E o varianta potrivita pentru o cina nu foarte grea. Poate fi servita ca gustare la iarba verde sau in gradina la prietenii, la umbra lenesa a soarelui de amiaza. Nu ia mult timp pentru preparare, ceea ce este, sa recunoastem un avantaj. Un alt atu este savoarea usoara dar esentiala a condimentelor ce ii dau un plus de gust si prospetime.

Tacos reteta mexicana

Am gatit inclusiv foile de tacos dar va spun sincer ca n-am fost prea multumita de varianta asta. O sa mai caut alte retete pana gasesc ceva pe plac. De ce nu mi-au placut, nu stiu exact… Poate pentru ca s-au intarit nitel cam tare…. Si aici poate fi nestiinta mea – poate ca foile de tacos trebuie sa fie mai crocante…. O sa ma mai informez. Intre timp, pot folosi lejer lipii sau varianta de tortilla care mi-a placut mie la exotica  Enchillada de pui.

Later edit

Una din nelamuririle pe care le aveam cu privire la mancarea mexicana era diferenta dintre fajitas, tacos si burrito. Pareau sa semene foarte mult si ma gandeam ca diferenta este in umplutura.

Ei bine, nu. Diferenta este, de fapt, in modul de impachetare. O fajita este, in esenta, umplutura inveliat in foi de tortilla. Daca este doar asezata si ne folosim de tortilla  pentru a o savura usor, acela este un tacos. Daca invelim umplutura din toate partile si o rulam…cam ca o sarma, e burritos. Ca o concluzie, atat burritos cat si tacos sunt doua tipuri de fajita, impachetata in moduri diferite.

Tacos – reteta completa, printabila

Tacos

Un sandwich de inspiratie mexicana
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie mexicana
Cuvinte cheie tacos cu carne tocata reteta simpla
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 50 minutes
Portii 4 portii
Calorii 734kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 800 g vita carne tocata
  • 2 bucati ceapa
  • 2 linguri rosii in bulion
  • 3 - 5 linguri smantana lichida, de gatit
  • 3 catei usturoi
  • 2 bucati rosii
  • 3- 4 bucati boabe de coriandru
  • salata verde
  • ulei
  • boia de ardei iute (eu am pus dulce, sa manance si copiii)
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Foi de tacos

  • 100 g faina de malai
  • 100 g faina
  • 140 ml apa calduta
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Foile de tacos

  • Pentru foi, amestecam toate ingredientele si framantam un aluat destul de tare pe care apoi il impartim in patru sfere.
  • Pe o suprafata usor data cu faina, intindem fiecare din cele sfere in foi rotunde si subtiri (eu le-am facut de dimensiunea unei tigai mici pe care o am in casa) si le coacem intr-o tigaie antiaderenta, neunsa cu ulei.

Umplutura de tacos

  • Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt si le punem la calit ceapa si usturoiul in 2 - 3 linguri cu ulei incins.
  • Adaugam carnea tocata si 250 ml apa (sau supa clara daca aveti la indemana - eu aveam) si lasam sa fiarba circa 45 minute dupa care punem si bulionul, boia, boabele de coriandru, smantana, potrivim la gust cu sare si piper dupa gust.
  • Le lasam sa mai fiarba pe foc alte 4 - 5 minute sa se intrepatrunda aromele si, daca e nevoie sa mai scada. 

Asamblarea tacos

  • Suntem aproape gata - urmeaza asamblarea: fiecare foaie o umplem pe jumatate cu doua - trei linguri de amestec de carne peste care punem si niste rosii tocate cubulete si frunze de salata care dau o netagaduita nota de prospetime.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Zenaida says:

    Si aroma aia mexiana cu ce i-ai dat-o? Ca pana la aroma imi iese tot. Foile le cumpar sau asa cum spui si tu folosesc lipie sau tortila de la magazin.

    1. Laura says:

      Coriandru si ardei iute:). In esenta mancarea mexicana e picanta dar cum noi nu mancam piant doar am simulat ceva in genul….Poti adauga de asemenea chimen. Daca vrei sa o mexicanezi de tot, recomand sosul salsa care e demential si o maioneza sau un sos de avocado care se face foarte simplu din putin ulei si suc de lamaie, sare, piper, avocado toate blendarite bine – poti adauga si usturoi daca vrei. Eu una sunt moarta dupa sosul de avocado.
      https://casutalaurei.ro/sos-salsa-mexican/
      Aici gasesti o pasta de avocado care o poti adauga la taco si cred ca merge de minune.
      https://casutalaurei.ro/sandwich-insalata-caprese/

  2. Pingback:Carne desmechada, reteta sud-americana, mancare cu arome proaspete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.