Tarta cu somon – Dukan style
Tarta cu somon, reteta gatita in stil Dukan, cu tarate de ovaz, branza de vaci, oua si somon, reteta satioasa si sanatoasa.
Nu fugiti, gandind ca aceasta tarta este o reteta de dieta Dukan, deci ca nu vi s-ar adresa.
Va asigur, merita sa o incercati, e gustoasa, usoara si are niste ingrediente extrem de sanatoase: tarate pentru digestie, branza de vaci (calciu), legume si somon. C`mon, eu una n-am ce comenta.
Pentru diverse alte observatii asupra retetei, cititi si detaliile pe care le-am adaugat la sfarsitul retetei.
Si pentru ca tot vorbim de tarte Dukan, va recomand reteta de blat de tarta Dukan, usor de facut, si o alta varianta de tarta, adaptata dupa celebra tarta Quiche Lorraine.
Tot cu somon avem un aperitiv si aici.
Tarta cu somon in stil Dukan – reteta completa, printabila

Tarta cu somon – Dukan style
Reteta VIDEO
Ingrediente
- aluat Bineinteles ca puteti folosi un aluat de tarta normal.....Dar eu va recomand sa incercati reteta mea de blat de tarta Dukan tarate de ovaz pentru o forma normala de tarta, cantitatile de acolo sunt ideale. Pentru ca nu vroiam sa fac o cantitate mare, am folosit doar jumatate din cantitati
- 3 linguri ovaz
- 100 gr. branza de vaci
- 1 ou
- putin praf de copt
- sare
- piper
pentru umplutura
- 300 gr. somon afumat
- 2 ou
- 2 ardei grasi
- 1 legatura ceapa verde
- zeama de lamaie
Mod de preparare
- Cantitatile de ingrediente de mai sus pentru blat sunt suficiente pentru trei forme de 8, 5 cm diametru, un calcul simplu ne arata ca putem o tarta mica la zi de atac si doua in croaziera.
- Amestecam ingredientele si lasam vreo jumatate de ora deoparte ca sa se umfle taratele.
- Ungem formele cu un strat subtire de ulei.
- Impartim aluatul intre cele trei forme si cu ajutorul unei folii, intindem uniform in strat subtire in forma, inclusiv pe peretii laterali, lasand in mijloc adancitura pentru umplutura.
- E momentul sa aprindem cuptorul si sa preparam umplutura.
- Pentru umplutura, normal, am injumatatit in principiu cantitatile dar, la drept vorbind, am adaugat doua linguri de branza de vaci, am omogenizat dupa care am adaugat somon afumat rupt bucatele, cred ca in jur de 30-40 gr., ceapa verde taiata marunt, nitica boia dulce, marar proaspat, tocat marunt marunt cum ar putea lipsi verdeata din asemenea alcatuire?.
- Am impartit umplutura intre cele trei forme tapetate cu aluatul cu tarate. A dat Domnul de a fost chiar la fix.
- Le-am pus in tava si le-am introdus la cuptor pentru vreo 45 de minute la 200 grade C.
- Le-am considerat gata cand au prins o crusta rumena deasupra si nu mai erau deloc lichide in mijloc.
- Le savuram cu un sos alaturi (ketchup, mustar, sos olandez etc) si cu o salata.
- Sunt bune si calde si reci.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
<
p style=”text-align: center;”>
Gata de bagat la cuptor…
Parol ca-s bune! Dac-o incercati, dati de stire pe aici, pleaseeee!
Vaiii si-mi place somonul la nebunieee!!!Multumim de reteta!!!Eu sigur o voi executa!!!
Pup