M

Mousse de peste cu avocado

Un aperitiv cu peste rapid si foarte hranitor
mousse de peste cu avocado

Mousse de peste cu avocado, o reteta de aperitiv simplu, rapid si nutritiv.

mousse de peste cu avocado

Luna aceasta la Virtual Hug (provocare initiata de Cristina si gazduita luna aceasta de Zambetania ), vom servi un sanatos si gustos mousse de peste cu avocado.

Reteta este inspirata dupa Claudia de la lecturisiarome.ro. Nu doar o gospodina neintrecuta ci si o prietena deosebita pe care am descoperit-o in spatiul virtual al bloggerilor romani. Schimbam impresii pe diverse teme, ne sfatuim la nevoie iar opiniile ei sunt intodeauna foarte pertinente. Am descoperit ca dincolo de ecranul laptopului sta o persoana creativa, ambitioasa, echilibrata si cu mult bun simt. Ce sa spun, draga Cladia, ma bucur ca ne-am cunoscut.

Retetele Claudiei sunt foarte apetisante. Au o inspiratie de obicei mediteraneana, sanatoasa cu ingrediente naturale. In vacanta am ochit acest mousse care promitea sa fie ceva deosebit. Asa ca am zis: Musai sa-l incerc. Zis si facut.

Acest aperitiv este o varianta sanatoasa si mai light a clasicei si indragitei paste de peste cu unt pe care o stie toata lumea. Este cu siguranta un preparat deosebit, gustos si, cu siguranta, sanatos. Asta si pentru ca contine avocado, un fruct foarte sanatos si versatil, am povestit aici despre cateva retete care se pot prepara cu acest ingredient.

Iar daca sunteti in cautare de alte retete interesante de aperitiv cu peste, va sugerez salata cu peste afumat, un deliciu ce poate fi servit intr-un sandwich lejer.

Mousse de peste cu avocado – reteta completa, printabila

mousse de peste cu avocado

Mousse de peste cu avocado

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un aperitiv cu peste rapid si foarte hranitor
timp de pregatire 15 mins
timp total 15 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 82 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 cutii conserva de peste in suc propriu sau in ulei ­ eu am folosit o conserva de macrou
  • 1 avocado bine copt
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri smantana de 12 % grasime – se poate renunta in caz ca dorim un produs de post
  • sare

Mod de preparare
 

  • Scurgem pestele de zeama sau de uleiul in care a stat in conserva. Daca din motive de post, nu vrem sa punem smantana, nu e rau sa pastrati doua trei linguri din uleiul  din conserva pentru a emulsiona mousse-ul si a pastra o textura matasoasa. 
  • Taiem avocado in doua, scoatem samburile, curatam avocado de coaja si taiem pulpa in bucati.
  • Punem tonul, smantana si bucatile de avocado in robotul de bucatarie (blender, minitocator, etc), adaugam zeama de lamaie, smantana.
  • Mixam totul pana cand se transforma intr­-o pasta omogena.
  • Potrivim gustul adaugand sare si eventual lamaie.

Ustensile necesare

Nutrition

Serving: 100gCalories: 82kcalCarbohydrates: 4gProtein: 1gFat: 7gSaturated Fat: 1gCholesterol: 1mgSodium: 5mgPotassium: 243mgFiber: 3gSugar: 0gVitamin A: 75IUVitamin C: 5mgCalcium: 6mgIron: 0.3mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Gata in 5 minute acest mousse de peste cu avocado. Simplu, nu?

blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank
    Claudia says:

    Multumesc, Laura pentru cuvintele tale atat de frumoase si pentru imbratisarea ta virtuala transmisa de la departare.
    Si eu ma bucur ca am cunoscut un om deosebit, asa ca tine, si ca am devenit bune prietene virtuale.
    De foarte multe ori calmul si gandirea ta plina de energie pozitiva m-au ajutat de la distanta sa trec peste ”hopurile” vietii de blogger si nu numai 😉
    Asa ca iti trimit si eu o imbratisare mare, mare si plina de recunostinta 🙂

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.