Varza de Bruxelles gratinata la cuptor
|

Varza de Bruxelles gratinata la cuptor

Eram in vizita la ai mei si acolo am vazut aceasta reteta de varza de Bruxelles gratinata la cuptor gatita de un tip solid dar miculut, tatuat si foarte indemanatic in bucatarie.

Varza de Bruxelles gratinata la cuptor

Guy Fieri (ca asa il cheama pe tip) lauda aceasta reteta si zicea ca place chiar si celor ce altfel, nu agreaza varza de Bruxelles.

Nu e cazul meu (caci mie imi place leguma asta) dar mi-a starnit curiozitatea, cu atat mai mult cu cat este o destul de simpla. Am notat rapid ingredientele, am cumparat varza de Bruxelles imediat ce am avut ocazia, adica imediat ce am dat pe la supermarket (ca in alta parte nu gasesti, deocamdata).

Am folosit smantana de la cutie si nitica smantana groasa, de care aveam prin frigider. Acum dupa ce am facut reteta, recomand smantana lichida (din  aceea la cutie) pentru ca, de fapt, in ea se coace varza. Sau daca smantana nu e destul de lichida, adauga apa.

Si acum, dupa ce am facut reteta si am papat-o, a doua oara cred ca o sa renunt la faina care se amesteca in varza. Se poate foarte bine si fara ea, parerea mea doar – eu una oricum elimin faina cat pot.

De asemenea, tin sa precizez ca a fost bataie pe pesmetul cu parmezan rumenit. Il pescuiam literalmente din tava- o bunatate. Ca sa nu ne mai lungim cu vorba……

Varza de Bruxelles gratinata la cuptor – reteta completa, printabila

Varza de Bruxelles gratinata la cuptor

Varza de Bruxelles gratinata la cuptor

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta usoara si savuroasa cu varza de Bruxelles
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 45 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 437 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr. varza de Bruxelles
  • 100 gr. cascaval Chedar daca puteti alege
  • 100 gr. pesmet
  • 200 gr. smantana grasa, lichida - din aceea la cutie, de gatit
  • 1 - 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cimbru maruntit
  • 1 catel usturoi curatat si zdrobit intr-o pasta fina
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 - 2 linguri ulei
  • 1 lingura patrunjel proaspat, taiat marunt

Mod de preparare
 

  • Incalzim cuptorul la 180 grade  C.
  • Taiem varzutele in felii cat mai subtiri, le punem intr-un bol si, peste ea, adaugam cascavalul, faina, cimbrul,  usturoiul, sare, piper.
  • Amestecam totul ca sa se omogenizeze.
  • Punem amestecul intr-o tava 20 /20 cm (ei am folosiy o tava rotunda), apasand usor sa se aplatizeze.
  • Turnam deasupra smantana lichida.
  • Intr-o farfurie separata, amestecam pesmetul cu parmezanul ras si uleiul.
  • Turnam acest amestec intr-un strat egal peste toata varza de Bruxelles.
  • Bagam la cuptor si coacem pana cand varza se inmoaie, sosul bulbucaie si pesmetul de deasupra se rumeneste. - adica circa 30 minute.

Notite bine de stiut

Serviti cu patrunjel proaspat, tocat.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Reteta originara: Guy Fieri

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.