Salata de ridiche neagra

Salata de ridiche neagra, reteta simpla, de iarna, se prepara rapid si e satioasa si sanatoasa.

salata de ridiche neagra

Poate par ciudata dar imi cam place ridichea neagra. Are un gust tare, cateodata pisca de parca da foc sinusurilor dar tot imi place. Noroc ca-mi place, nu de alta dar este foarte sanatoasa, combate racelile, se pare ca este buna si pentru glanda tiroida si detoxifiant pentru ficat. Dat fiind ca e asa puternica si poate da balonare si, la unele persoane, arsuri la stomac, trebuie sa o consumam moderat.

Initial faceam o salata simpla din ridiche rasa, amestecata cu ulei si sare. Dar apoi am gasit aceasta reteta in cartea maestrului Horia Varlan. Este o varianta care reuseste sa atenueze iuteala ridichei si mie mi s-a paut pefect chia si ca garnitura langa un gratar sau un snitel.

Salata de ridiche neagra – reteta completa, printabila

Tipareste reteta

Salata de ridichi negre

Tip de reteta: Salate hranitoare
Bucatarie: usoara
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 30 minutes
timp total: 40 minutes
portii: 6 portii
Autor: Laura

O reteta simpla si sanatoasa

Ingrediente

  • 4 ridichi negre dimensiuni medii cam la 100 - 13 gr.
  • 500 gr. cartofi
  • 200 gr. maioneza de casa
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

  1. Am pus cartofii la fiert cu putina sare in 1,5 l apa, timp de 30 de minute, pana sunt patrunsi. 

  2. Cand sunt gata, i-am scurs de apa, i-am curatat de coaja si i-am dat pe azatoarea cu ochiuri mari.

  3. Am taiat coaja de la ridiche si am ras-o pe razatoare cu ochiuri mari, presarandu-le cu restul de sare.

  4. Am amestecat pireul racit cu ridichile si maioneza si se serveste salata in cupe sau boluri.

4 Comments

  1. coco 2018-02-04 Reply
  2. LAURA C. 2018-02-17 Reply
  3. LAURA C. 2018-02-17 Reply
    • Laura 2018-02-17 Reply

Leave a Reply

10 Shares
Share8
Pin2
+1
WhatsApp