S

Salata de ridiche neagra

Salata de ridiche neagra, reteta simpla, de iarna, se prepara rapid si e satioasa si sanatoasa.

salata de ridiche neagra

Poate par ciudata dar imi cam place ridichea neagra. Are un gust tare, cateodata pisca de parca da foc sinusurilor dar tot imi place. Noroc ca-mi place, nu de alta dar este foarte sanatoasa. Combate racelile, se pare ca este buna si pentru glanda tiroida si detoxifiant pentru ficat. Dat fiind ca e asa puternica si poate da balonare si, la unele persoane, arsuri la stomac, trebuie sa o consumam moderat.

Initial faceam o salata simpla din ridiche rasa, amestecata cu ulei si sare. Dar apoi am gasit aceasta reteta in cartea maestrului Horia Varlan. Este o varianta care reuseste sa atenueze iuteala ridichei si mie mi s-a paut pefect chiar si ca garnitura langa un gratar sau un snitel.

Salata de ridiche neagra – reteta completa, printabila

blank

Salata de ridichi negre

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla si sanatoasa
timp de pregatire 10 mins
timp de gatire 30 mins
timp total 40 mins
fel de mancare Salate hranitoare
bucatarie usoara
portii 6 portii
calorii 50 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 ridichi negre dimensiuni medii cam la 100 - 13 gr.
  • 500 gr. cartofi
  • 200 gr. maioneza
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare
 

  • Am pus cartofii la fiert cu putina sare in 1,5 l apa, timp de 30 de minute, pana sunt patrunsi. 
  • Cand sunt gata, i-am scurs de apa, i-am curatat de coaja si i-am dat pe azatoarea cu ochiuri mari.
  • Am taiat coaja de la ridiche si am ras-o pe razatoare cu ochiuri mari, presarandu-le cu restul de sare.
    blank
  • Am amestecat pireul racit cu ridichile si maioneza si se serveste salata in cupe sau boluri.
    blank

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Salata de ridichi negre
Amount Per Serving (100 g)
Calories 50
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.