Salata de ridiche neagra
Salata de ridiche neagra, reteta simpla, de iarna, se prepara rapid si e satioasa si sanatoasa.
Poate par ciudata dar imi cam place ridichea neagra. Are un gust tare, cateodata pisca de parca da foc sinusurilor dar tot imi place. Noroc ca-mi place, nu de alta dar este foarte sanatoasa. Combate racelile, se pare ca este buna si pentru glanda tiroida si detoxifiant pentru ficat. Dat fiind ca e asa puternica si poate da balonare si, la unele persoane, arsuri la stomac, trebuie sa o consumam moderat.
Initial faceam o salata simpla din ridiche rasa, amestecata cu ulei si sare. Dar apoi am gasit aceasta reteta in cartea maestrului Horia Varlan. Este o varianta care reuseste sa atenueze iuteala ridichei si mie mi s-a paut pefect chiar si ca garnitura langa un gratar sau un snitel.
Salata de ridiche neagra – reteta completa, printabila

Salata de ridichi negre
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 ridichi negre dimensiuni medii cam la 100 - 13 gr.
- 500 gr. cartofi
- 200 gr. maioneza
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
- Am pus cartofii la fiert cu putina sare in 1,5 l apa, timp de 30 de minute, pana sunt patrunsi.
- Cand sunt gata, i-am scurs de apa, i-am curatat de coaja si i-am dat pe azatoarea cu ochiuri mari.
- Am taiat coaja de la ridiche si am ras-o pe razatoare cu ochiuri mari, presarandu-le cu restul de sare.
- Am amestecat pireul racit cu ridichile si maioneza si se serveste salata in cupe sau boluri.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
si eu folosesc ridichea neagra des, o tai felii pur si simplu si o mancam cu drag!
Si mie imi place cu sare, ulei si otet.
Dar si varianta lui Horia mi se pare tentanta. Multumim!
Atenueaza din iutimea ridichei.