|

Piept de porc crocant cu sos de mustar

Piept de porc crocant cu sos de mustar este una din acele retete fabuloase care se preteaza atat la o preparare simpla de zi cu zi cat si la ocazie.

Piept de porc crocant cu mustar

N-o ocoliti caci va garantez ca nu va va parea rau de optiunea voastra. Cum nu-mi pare nici mie rau ca cu o asemenea bunatate ma prezint la concurs. Si inca ce concurs….

Una din bloggeritele mele preferate, Laura Laurentiu, a lansat un concurs, al carui banner il vedeti in sidebar. Am zis ca musai sa particip, mai ales ca este un concurs cu jurizare cu membrii tot unul si unul. Nu va spun mai mult sa nu fiu suspectata de linguseala. Clar, nu ma astept sa castig primele premii, nu-s eu miezul din dodoasca dar poate poate ma dedulcesc si eu pe la mentiuni, nu de alta dar cutia aceea cu retete marca Laura Laurentiu imi face cu ochiul, as fi incantata sa castig una din ele.

Si cum nu poti castiga daca nu participi, iata-ma-s cu prima reteta, cea la alegere (cealalta este la alegere dintre retetele de pe blogul Laurei Laurentiu ), Piept de porc crocant cu sos de mustar, o reteta a maestrului Horia Varlan pe care dansul o recomanda ca fiind de ocazie si de nivel de dificultate mediu. Later edit: revin ca sa va spun ca cu aceasta reteta si cu placinta cu branza dulce, am castigat si eu o mentiune la concursul de mai sus. Concurenta mare, nenica, dar uite ca tot am fost printre cei ce s-au evidentiat. Asa cum mi se ecidentiaza si evidenta modestie in acest moment (hihihi).

Alte recomandari

Piept de porc crocant la cuptor

Va spun drept, noua ne place carnea de porc. Si mai ales pieptul.  E drept, noua ne place si carne de pui, si de curcan, de oaie, de miel. Suntem niste carnivori desi mai incercam sa mancam si mai usurel, mai fara carne. Sin motive legate de intretinerea sanatatii in special. Dar parca tot porcul e cea mai buna leguma:)…

La cuptor nu am pe blog doar reteta de mai jos, ci mai este o varianta, nitelus mai simpla dar la fel de gustoasa, piept crocant de porc la cuptor.

kaizer de casa

Tot din piept de porc am facut un delicios kaizer de casa, cu varianta video cu tot. Dureaza ceva mai multisor pentru ca se lasa cateva zile in saramura dar nu e deloc greu de facut si e extrem de gustos.

Iaca si o poza ca sa va fac pofta si sa va vina cheful de incercat reteta…

Si cu o bucata onorabila de cotlet, puteti prepara aceasta delicioasa si aratoasa rulada de porc cu kaizer – e perfecta atat rece ca aperitiv, cat si calda, servita cu o garnitura alaturi.

Piept de porc crocant cu sos de mustar – reteta completa, printabila

Piept de porc crocant cu mustar

Piept de porc crocant cu mustar

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta delicioasa, pentru intreaga familie
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 1 hour 30 minutes
timp total 1 hour 50 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie romaneasca
portii 6 portii
calorii 1299 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1,5 kg. piept de porc cu soric
  • 3 cani vin alb demisec
  • 3 cani supa concentrata de pui
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute salvie proaspata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare

Sosul de mustar

  • lichidul in care a copt pieptul
  • 1 cana smantana dulce
  • 3 linguri mustar cu boabe

Mod de preparare
 

Cum gatim pieptul crocant de porc?

  • Preincalzim cuptorul la 150 grade C.
  • Cat se incinge cuptorul, luam o tigaie (de preferinta neaderenta) in care rumenim pe toate partile pieptul in ulei incins.
    blank
  • Luam o tava de friptura in care punem fleica abia luata din tigaie si, cu un cutit ascutit, crestam soricul in forma de grill.
  • Turnam peste piept supa si vinul cat sa scufunde in lichid trei sferturi din ea, adaugam cimbrul, salvia, piperul si sarea si bagam totul la cuptor pentru 90 de minute.
    blank
  • La finalul acelei ore jumatate, scoatem carnea, turnam lichidul din tava, lasand carnea pe care o presam punand  deasupra o alta tava.
  • Bagam din nou la cuptor, dam mai tare focul si o mai lasam un sfert de ora.

Cum gatim sosul de mustar?

  • In timpul acesta, strecuram lichidul in care a fiert carnea si­-l punem la fiert la foc iute pana scade la jumatate.
  • Este momentul sa adaugam si smantana dulce, fierbem in continuare pana scade din nou la jumatate.
  • Adaugam si mustarul si amestecam bine. Am uitat sa fac poze sosului dar trebuie sa va asigur ca mi s­-a parut delicios.

Servirea

  • Carnea din cuptor s-­a rumenit frumos intre timp, o feliem impartind-­o la comeseni, adaugam alaturi sosul de mustar si o garnitura la alegere: varza rosie sau alba, legume fierte (sugestia maestrului Varlan), eu zic ca ar merge foarte bine si orez fiert simplu cu sare si vegeta, cartofi copti, legume mexicane.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Piept de porc crocant cu sos de mustar…..Delicios!!!

Similar Posts

25 Comments

  1. Antoaneta, merge cu pui dar facut altfel. Un sos dijonez, cu mustar. Am facut eu si e super delicios.
    Dar trebuie sa incerc si varianta asta!

  2. Doamneeee, ce-mi faci tu mie.. Cum poti sa arati unui gurmand asa ceva??? Ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Parca si simt soricul ala crocant, suculent. Da, ma duc sa mananc ceva, orice ar putea sa semene cu acest preparat. Mustar cu paine crocanta :))

  3. bafta multa, sa fie cu noroc! nu prea ma omor eu de fel dupa porc, dar parca imi face cu ochiul. la o ocazie, merge!

  4. chiar am incercat de curand o reteta cu mustar, nu piept de porc, altceva…dar mi-a placut tare mult cum a iesit si am de gand sa repet, multumesc de reteta!

  5. Este o reteta usor de preparat, dar deliciosa. O fac si eu din cand in cand, atunci cand avem pofta de o friptura de porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.