Pasta Tikka

Am pregatit aceasta aromata reteta de pasta tikka cu gandul la o savuroasa reteta de pui cu arome indiene….

Pasta Tikka Masala

Imi place carnea de pui dar pentru e nitel cam fada si poate deveni destul de monotona (mai ales daca esti si la dieta), sunt tot timpul in cautarea unor formule de a o pregati cu minim de batai de cap dar cu maxim de gust si arome. De ceva vreme am descoperit bucataria indiana – imaginatia acesteia in ce priveste combinatiile de condimente si savoare este nepretuita. Bineinteles nu tuturor le place acest…bazar al papilelor gustative, eu insa sunt fan. In cautarea unei astfel de retete….cu gust, am descoperit aceasta pasta tikka care este folosita, in special, ca marinada pentru pui. Cu toate ingredientele de mai jos se obtine o generoasa cantitate constand intr-un borcan de 250 ml plin ochi cu pasta aromata, savuroasa, de culoarea mustarului (curcuma e cea mai vinovata pentru culoare).

 

Pasta Tikka – reteta completa, printabila

Pasta Tikka Masala
Tipareste reteta

Pasta Tikka

Tip de reteta: Sosuri si dresinguri
Bucatarie: indiana
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 20 minutes
timp total: 30 minutes
portii: 1 borcan
Autor: Laura

O pasta tip condiment pentru o savoare speciala, cu iz indian

Ingrediente

  • 2 linguri seminte de coriandru
  • 2 linguri chimion
  • 2 linguri fulgi de usturoi
  • 2 lingurite fulgi de chilli
  • 5 lingurite curcuma
  • 1 lingura menta uscata
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml otet de vin alb
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare

  1. Intai am dat prin rasnita semintele de coriandru, chimionul si fulgii de ardei transformand totul intr—o pudra cat mai fina.
  2. Adaug curcuma, menta si sare. Amestec.
  3. Incing intr-un wok uleiul, in condimente amestecam si otetul cu lamaia si turnam in tigaie.
  4. Lasam la fiert cam 10 minute, au am mai adaugat cate nitica apa si am lasat sa scada.
  5. Dam de o parte si asteptam sa se raceasca.
  6. Punem intr-un borcan si o putem pastra astfel la frigider circa trei luni.

2 Comments

  1. Adina 2012-11-13 Reply

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp