blank
|

Pui cu iaurt condimentat

Pui cu iaurt condimentat, o reteta culinara din bucataria indiana, reteta simpla si usor de preparat

Ma declar o pasionata a bucatariei indiene. E o comoara de diversitate si arome, modul cum armonizeaza un intreg raft de condimente nu inceteaza sa ma uimeasca de fiecare data. Am o intreaba colectie de retete din bucataria indiana, le gasiti aici, intr-o postare cuprinzand toate retetele incercate de mine.

pui cu iaurt condimentat

Pentru ca aveam chef de incercat ceva nou si nu foarte complicat, am ales aceasta reteta de pui in iaurt condimentat ( in original Moghlai murgh).

Am ochit-o in volumul 18 din seria „Delicii in bucatarie” vanduta acum ceva timp de ziarul Adevarul. Despre bucataria Mughlai puteti citi detalii aici.

In esenta, aceasta bucatarie isi are originea in gastronomia persana a evului mediu, o combinatie intre stilul bucatariei sudice din Asia si bucataria iraniana, cu puternice accente turcesti, indiene si pakistaneze. Este o bucatarie care pune un acent foarte mare pe condimente usor picante.

Reteta de fata este una  aromata si rapida. Merge perfect cu o garnitura de orez simplu gatiti niste salata verde sau o garnitura lejera de legume asortate.

Pui cu iaurt condimentat – reteta completa, printabila

Pui in iaurt condimentat

Pui cu iaurt condimentat

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Pui cu iaurt condimentat, o reteta interesanta, gustoasa, imbinand arome si gusturi intr-un mod in care doar bucataria indiana stie s-o faca.
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie indiana
portii 4 portii
calorii 707 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 800 gr. carne de pui
  • 1 ceasca iaurt gras
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 50 gr. ghimbir ras. N-am avut, n-am pus.
  • 100 gr. caju
  • 25 gr. nuca miez
  • 25 gr. migdale curatate
  • 15 gr. stafide N-am pus ca n-aveam in camara dar nici daca aveam, nu stiu daca puneam, nu prea e o combinatie pe gustul meu.
  • 3 seminte cardamom verde Am pus macinat ca asa aveam.
  • 75 gr. seminte de mac Am pus dar in final n-am gasit ca imbunatateste cu ceva gustul mancarii.
  • 1/2 baton scortisoara
  • 4 linguri unt ghee
  • menta proaspata - aveam uscata, am pus uscata:)
  • sare dupa gust

Mod de preparare
 

  • Aveam pulpe intregi asa ca, pentru inceput, le-am taiat, le-am dezosat, am indepartat pielita si am taiat carnea cuburi mari.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, incalzesc untul ghee si, când s-a încins bine, adaug scortisoara, ceapa si cardamomul ( un varf de lingura).
  • Calesc bine, apoi pot pune nucile, migdalele si stafidele.
  • E momentul sa adaugam bucatile de carne de pui si prajindu-le pâna când isi schimba culoarea.
  • Din cateii de usturoi facem in mojar o pasta, zdrobindu-i cu putina sare, apa si ulei.
  • Turnam pasta de ustu­roi, iaurtul si saram, dupa gust. Punem capacul si fierbem totul 15 minute.
  • Adaugam semintele de mac, nucile caju tocate si frunzele de menta si am mai lasat sa fiarba inabusit inca 10 minute - zice reteta, eu am fiert pana puiul a fost gata. Oricum nu dureaza mult dar trebuie sa amestecam des si la nevoie sa mai picuram cate putina apa.
  • Servim imediat ce este gata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Reteta in imagini….

pui cu iaurt condimentat

O gatim pe foc….

pui cu iaurt condimentat

Servim imediat ce este gata. Delicioasa!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.