|

Rosii umplute la cuptor

Rosii umplute la cuptor este o reteta de vara, o alternativa la clasicii ardei umpluti. Este  o reteta savuroasa si, va asigur, foarte gustoasa.

Rosii umplute la cuptor

Cumva, reteta asta de rosii umplute la cuptor e sora popularului ardei umplut cu carne tocata, doar nitelus diferita. E foarte buna si se prepara usor, are o savoare de vara, mai ales daca folosim verdeturi proaspete din gradina si legume de buna calitate, coapte si cu gust.

publicitate

Partea negativa (daca se poate numi asa) este ca se prepara la cuptor iar in zilele caniculare numai de asa ceva nu ne arde dar se poate rezolva si asta – il putem pune la cuptor in racoarea diminetii, pana n-a dat caldura….

Rosii umplute cu carne tocata la cuptor – reteta completa, printabila

Delicatesa turceasca

Rosii umplute la cuptor

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta lejera, de vara
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 45 minutes
timp total 55 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 458 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 600 gr. carne tocata
  • 8 rosii mari
  • 3 ceapa
  • 4 –5 linguri ulei de masline
  • usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • iaurt

Mod de preparare
 

  • Pregatim rosiile: le spalam si le taiam la varf intr-un cerculet, in jurul coditei. Prin gaura tocmai obtinuta, scoatem cu o lingura miezul pe care il turnam intr-un bol pentru a-l folosi mai tarziu.
  • Carnea tocata o amestecam cu usturoiul (dupa gust, eu am pus ceva mai mult ca sa se simta biiiiineeeee), ceapa maruntita, potrivim la gust cu sare si piper, mestecam bine bine pentru omogenizare.
  • Umplem rosiile cu compozitia de carne, acoperim cu capacele taiate din ele, le asezam intr-o tava sau craticioara si turnam deasupra miezul rosiilor pe care l-am amestecat deja cu sare, piper, ulei si niscaiva cimbru.
  • Bagam la cuptor si lasam sa se faca si sa se rumeneasca vreo trei sferturi de ora, la foc mic.

Notite bine de stiut

Este o mancarica ce se serveste calda, scaldata in sosul din tava la care adaugam pentru un plus de gust  smantana sau iaurt.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Yummmmmmiiiiiii!!!!

publicitate

Similar Posts

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.