Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc
Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc, reteta simpla dar gustoasa si savuroasa, cu ingrediente ieftine si naturale si rezultat surprinzator de gustos.
Ca-mi place conopida si retetele cu conopida, asta nu mai este nici un secret. Ca tot gasesc noi metode si retete de a o gati, asta ma surprinde cateodata si pe mine. De data asta, m-a tentat o reteta a lui Horia Varlan, simpaticul maestru bucatar de la Prima, v-am mai spus ca am mai incercat retete ale lui si toate mi s-au parut minunate.
De data asta, reteta e foarte simpla si nu eram sigura ca imi va place, asta pentru ca nu sunt un fan al mustarului. Si totusi, descopar cu surprindere ca-mi place mustarul frantuzesc. Ca sa vezi…cat traieste omul invata.
Oricum, vedeta acestei retete conopida, folositi una cat mai proaspata, fara punctulete negre (semn de paraziti) si fara semne de rugina. Inainte de a o gati, e bine sa tineti conopida taiata in apa rece cu sare, pentru a elimmina eventuale insecte care s-ar putea ascunde in coroana conopidei, dupa care o clatiti bine inaintede a o gati.
Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc – reteta completa, printabila
Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 conopida mare, rupta in buchetele si spalata bine
- 1/2 pahar ulei de masline
- zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita otet balsamic de vin alb
- 1 lingura mustar frantuzesc
- 1 varf de cutit piper alb macinat
- 1 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita verdeata tocata optional
Mod de preparare
- Am pus la fiert 2 l de apa iar cand incepe sa clocoteasca, am adaugat conopida si cu o lingurita de sare.
- Se fierbe circa 12 - 14 minute.
- Am scurs conopida fiarta printr-o sita.
- Intre timp, am amestecati intr-un bol boabele de mustar, otetul, zeama de lamaie, amestecandu-le cu un tel.
- Am turnat amestecul peste conopida racita, pusa intr-un bol, am presarat cu verdeata si am potrivit la gust cu sare si piper, amestecand pentru omogenizare.
- Se serveste imediat.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ce fain! Uite ca varianta asta, de post, nu am incercat-o. Eu am facut dar cu maioneza din ou. Sigur o voi incerca si asa 🙂