S

Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc

Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc, reteta simpla dar gustoasa si savuroasa, cu ingrediente ieftine si naturale si rezultat surprinzator de gustos.

salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc

Ca-mi place conopida si retetele cu conopida, asta nu mai este nici un secret. Ca tot gasesc noi metode si retete de a o gati, asta ma surprinde cateodata si pe mine. De data asta, m-a tentat o reteta a lui Horia Varlan, simpaticul maestru bucatar de la Prima, v-am mai spus ca am mai incercat retete ale lui si toate mi s-au parut minunate.

De data asta, reteta e foarte simpla si nu eram sigura ca imi va place, asta pentru ca nu sunt un fan al mustarului. Si totusi, descopar cu surprindere ca-mi place mustarul frantuzesc. Ca sa vezi…cat traieste omul invata.

Oricum, vedeta acestei retete  conopida, folositi una cat mai proaspata, fara punctulete negre (semn de paraziti) si fara semne de rugina. Inainte de a o gati, e bine sa tineti conopida taiata in apa rece cu sare, pentru a elimmina eventuale insecte care s-ar putea ascunde in coroana conopidei, dupa care o clatiti bine inaintede a o gati.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc – reteta completa, printabila

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc

O reteta simpla, vegana, gustoasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Salate hranitoare
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie mustar, salata de conopida, salata de conopida cu mustar
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 20 minutes
Portii 4 portii
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 1 conopida mare, rupta in buchetele si spalata bine
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita otet balsamic de vin alb
  • 1 lingura mustar frantuzesc
  • 1 varf de cutit piper alb macinat
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita verdeata tocata optional
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Am pus la fiert 2 l de apa iar cand incepe sa clocoteasca, am adaugat conopida si cu o lingurita de sare.
  • Se fierbe circa 12 - 14 minute.
  • Am scurs conopida fiarta printr-o sita.
  • Intre timp, am amestecati intr-un bol boabele de mustar, otetul, zeama de lamaie, amestecandu-le cu un tel.
  • Am turnat amestecul peste conopida racita, pusa intr-un bol, am presarat cu verdeata si am potrivit la gust cu sare si piper, amestecand pentru omogenizare.
  • Se serveste imediat.

Reteta video

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667