Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc

6 Shares

Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc, reteta simpla dar gustoasa si savuroasa, cu ingrediente ieftine si naturale si rezultat surprinzator de gustos.

salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc

Ca-mi place conopida si retetele cu conopida, asta nu mai este nici un secret. Ca tot gasesc noi metode si retete de a o gati, asta ma surprinde cateodata si pe mine. De data asta, m-a tentat o reteta a lui Horia Varlan, simpaticul maestru bucatar de la Prima, v-am mai spus ca am mai incercat retete ale lui si toate mi s-au parut minunate.

De data asta, reteta e foarte simpla si nu eram sigura ca imi va place, asta pentru ca nu sunt un fan al mustarului. Si totusi, descopar cu surprindere ca-mi place mustarul frantuzesc. Ca sa vezi…cat traieste omul invata.

Oricum, vedeta acestei retete  conopida, folositi una cat mai proaspata, fara punctulete negre (semn de paraziti) si fara semne de rugina. Inainte de a o gati, e bine sa tineti conopida taiata in apa rece cu sare, pentru a elimmina eventuale insecte care s-ar putea ascunde in coroana conopidei, dupa care o clatiti bine inaintede a o gati.

Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc – reteta completa, printabila

4 from 4 votes
Tipareste reteta

Salata de conopida cu sos de mustar frantuzesc

O reteta simpla, vegana, gustoasa

Tip de reteta Salate hranitoare
Bucatarie vegana
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 15 minutes
timp total 20 minutes
portii 4 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 1 conopida mare, rupta in buchetele si spalata bine
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita otet balsamic de vin alb
  • 1 lingura mustar frantuzesc
  • 1 varf de cutit piper alb macinat
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita verdeata tocata optional

Mod de preparare

  1. Am pus la fiert 2 l de apa iar cand incepe sa clocoteasca, am adaugat conopida si cu o lingurita de sare.

  2. Se fierbe circa 12 - 14 minute.

  3. Am scurs conopida fiarta printr-o sita.

  4. Intre timp, am amestecati intr-un bol boabele de mustar, otetul, zeama de lamaie, amestecandu-le cu un tel.

  5. Am turnat amestecul peste conopida racita, pusa intr-un bol, am presarat cu verdeata si am potrivit la gust cu sare si piper, amestecand pentru omogenizare.

  6. Se serveste imediat.

6 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.