Retete culinare din bucataria indiana
Retete culinare din bucataria indiana, mancare simpla dar plina de arome si savoare, dulciuri, bauturi
Am mai spus-o in cateva ocazii – iubesc bucataria indiana. Este un festival incredibil al gusturilor, al aromelor si indienii au dus ca nimeni altul stiinta de a imbina condimentele intr-un amalgan incredibil de gustos. De fapt, daca e sa dau un singur atribut acestei gastronomii, acela este condimentata.
Ingredientele preferate din retetele culinare din bucataria indiana sunt meiul, orezul, linte (in special lintea rosie) iaurt in sosurile din mancare si preferatul meu, untul ghee (deshi ghee). Untul ghee e considerat mai bun si mai sanatos decat untul normal. E considerat medicament in bucataria ayurvedica si il puteti prepara chiar voi, dand click si respectand reteta la care trimite linkul de mai sus.
In mod fals, lumea considera ca curry este reprezentativ pentru bucataria indiana. In fapt, aceasta este foarte diversa, fiecare din cele 7 regiuni care alcatuiesc India are propria gastronomie specifica cu ingrediente si accente culinare specifice.
In ultima vreme, si romanii au inceput a descoperi gastronomia indiana si ca atare diverse ingrediente, odinioara greu accesibile, se gasesc tot mai usor pe rafturile magazinelor.
Mi-am propus in aceasta postare sa adun laolalta retete culinare din bucataria indiana, mancare incercata si apreciata de mine. Primul contact a fost mai degraba cu un sentiment de ciudat care a fost foarte repede inlocuit de pura incantare, o data ce te obisnuiesti cu combinatiile si savoare speciala, e usor de devii dependent.
Retete culinare din bucataria indiana
Curry de pui este printre primele retete indiene incercate de mine, o gatesc cel putin o data pe luna, mai ales in lunile reci, cand condimentele parca incalzesc tot corpul si ii dau energie. un fel de varianta la aceasta reteta este Curcan gatit in sil asiatic care e un fel de amestec de bucatarie indiana si chinezeasca, ce e mai important…gustoasa.
Curry de miel – Sri Lanka style este prima reteta indiana testata vreodata de mine, e o mancare cu influenta din bucataria de sud est a Indiei.
Pui cu iaurt condimentat este o mancare gustoasa, foarte usor de preparat si aparte atat prin arome cat si prin ingrediente.
Carne marinada in sos tandoori este o reteta in care acest preparat este gatit intr-un cuptor traditional indian, numit tandoori.
Orez Biryani cu pui este o reteta din sudul continentului care, in general, contine orez, diverse condimente si carne de pui. Nimic complicat.
Pui Tikka Masala este in fapt niste frigarui condimentate, tikka inseamna bucata de carne, cotlet iar masala inseamna amestec. Faimosul condiment garam masala se traduce amestec iute. Pasta Tikka este un amestec de condimente de pus in mancarea de zi cu zi pentru a o inviora gustativ si care se prepara separat.
Orez in stil indian este o mancare preferata de mine in post, incredibil ce gust poti scoate din patru ingrediente simple si ieftine.
Gobi Pakora sunt gustari indiene rapide, legume si nu numai prajite rapid intr-un aluat condimentat.
Fursecuri Bolinhas de Coco este o reteta de furscuri cu nuca de cocos, un desert originar din regiunea Goa.
Mango Lassi este o bauturica nutritiva, am preparat-o dupa reteta lui Jamie Oliver.
Voua va place bucataria indiana?
Arata foarte bine toate preparatele.
Multumesc 🙂
De cand ma stiu tatal meu a avut o pasiune pentru Indina, asta incluzand si bucataria. Mi-ar placea tare mult sa-l pot surprinde cu o masa din bucataria indiana.
AStept impresii :))))))))))))))