Coconut Latte
Coconut Latte este o denumire atragatoare, chiar exotica, pentru o bautura de cafea cu ulei de cocos. Va si vad strambandu-va. Va strambati, asa-i? La fel am reactionat si eu cand am auzit prima data. Cum sa pun ulei in cafea? Bleah! Pe urma am vazut ca bautura e in mare voga peste ocean. Snoaba de mine nu s-a mai putut abtine: Dom”le, musai sa incerc. Surpriza a fost sa constat: e buna. Asa a intrat si aceasta bauturica pe lista retetelor de pe bloguletul meu.
Denumirea cea mai raspandita este Bulletproof Coffee, botezata astfel de antrepenorul din Silicon Valley, Dave Asprey, care, intr-o vizita in Tibet, a gustat ceai fierbinte amestecat cu unt de iac. Intors acasa, a alcatuit propria versiune care consta in cafea de buna calitate, unt gras provenit de la vaci ce pasc libere pe pasuni (o intreaga poliloghie si aici) si ulei MCT – un supliment cu legaturi medii de acizi grasi din ulei de coco si ulei de palmier, foarte usor asimilat de corp. Acest supliment e scump chiar si pentru americani, asa ca cel mai acceptabil inlocuitor este uleiul de cocos.
COCONUT LATTE – reteta completa, printabila
Coconut Latte
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 cana cafea fierbinte
- 1 lingurita ulei de cocos
- 1/2 lingurita zahar Slim sugar de la Adio grasime - sau fine, zahar, indulcitor, miere...ce va place
- esenta de vanilie - cateva picaturi dupa gust- diversele esente au diverse concentratii - va trebui sa testati...gustand)
Mod de preparare
- Ustensila esentiala este un blender. Fara, nu se poate. Nu merge a fi doar amestecate ingredientele, trebuie mixate la viteza mare.
- In mod normal, m-am obisnuit sa beau cafeaua amara, fara zahar dar la aceasta varianta am constatat ca putin zahar e musai. Avand zaharul acaloric am pus fara mustrare de constiinta. Puteti sa va jucati si cu aromele, puteti inlocui vanilia cu putina esenta de rom sau putina scortisoara. Puteti adauga chiar nitel unt - e recomandabil unt ghee - dar zau, aici chiar limitele de acceptare mi s-au oprit.
- Asadar, avem cafeaua fierbinte.
- O turnam in cuva blenderului, adaugam uleiul de cocos, vanilia si zaharul, inchidem cu capac, fixam in dispozitiv si blenduim la viteza maxima, vreo 30 - 40 secunde, timp in care vom vedea ca se deschide la culoare, devine cremoasa si face o spuma generoasa.
- Bautura e gata. O turnam in cana si o savuram. Cea mai buna e fierbinte desi nici cand s-a racit nu e de lepadat.
- Gura lumii (ca studii inca nu s-au facut) spune ca asigura un surplus de energie si satietate. Totusi, aceasta bautura nu tine loc de mic dejun, asa ca fiti destepti si savurati-o dupa un mic dejun nutritiv.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
O dimineata fructuoasa va doresc!