varza rosie murata
|

Varza rosie murata

Varza rosie murata este o muratura deosebita,perfecta a acompania fripturi cu carne, sandwichuri si shaorme cu de toate, cartofi la cuptor  . Le face mai digerabile si da o nota de  prospetime oricarei mese.

varza rosie murata

Nu m-am prea obosit eu cu muraturile anul asta. Dar reteta aceasta am vrut s-o incerc. Am gustat-o la o prietena si mi-a placut foarte mult.

Fata de reteta de mai jos, amica mea mai adauga si …mere feliate. Am pus si eu dar n-am fost impresionata asa ca am omis…detaliul. In schimb mi-as fi dorit foarte mult sa fi pus conopida. Ador conopida murata iar in combinatie cu varza ar fi capatat culoarea aceea movulie.   Tin musai sa testez data viitoare, cred ca va fi o bunatate. Bunatate este oricum, si asa, fara conopida.

Varza rosie murata – reteta completa, printabila

blank

Varza rosie murata

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O muratura cu gust delicat, delicios. Perfecta pentru a fi servita langa o sunca sau o friptura savuroasa.
fel de mancare Conserve de iarna
bucatarie de iarna, de post
portii 10 portii
calorii 12 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 kgr. varza rosie taiata in fasii subtiri
  • 2 ceapa mari, tocate marunt
  • 100 ml otet 9%
  • piper negru boabe
  • boabe de ienupar
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa

Mod de preparare
 

  • Varza taiata in fasii subtiri si ceapa se pun intr-un vas mare, peste ele se presara o lingura de sare grunjoasa. 
  • Se amesteca bine si se lasa o ora- doua,timp in care se va inmuia si va putea fi presata mai bine in borcane.
  • Intre timp pregatim borcanele si le sterilizam (daca n-am facut-o pana acum). Eu am folosit borcane de 400 ml in care am indesat la maxim varza.
  • Intr-o craticioara amestecam apa cu otetul, apoi turnam zaharul, lasand sa se dizolve. Putem adauga si restul condimentelor dar eu una prefer sa le pun direct in borcane, chiar la baza ca sa evit sa ma trezesc rontaind mai tot timpul  boabe in timp ce savurez salata. In felul asta, bioabele de condimente ajung mai putin in varza care primeste totusi din savoarea lor.
  • Incepe sa punem varza in borcane, indesand-o bine, apoi deasupra turnam amestecul cu otet.
  • Punem capacele si le punem la pastrat intr-un loc racoros si intunecos

Notite bine de stiut

Dupa trei saptamani e gata de savurat.
Trebuie consumata in maxim 3 luni de cand am preparat-o.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.