Scoatem foietajul de la frigider si-l lasam sa se dezghete.
Aprindem cuptorul si-l preincalzim la 180 grade C.
Spalam ciupercile, le scurgem bine, curatam ceapa, si le maruntim ( le-am bagat la blender si le-am maruntit pret de cateva secunde – nu le lasati prea mult sa nu se transforme in pasta).
Le punem intr-o cratita in care am turnat in prealabil 1 - 2 linguri ulei si l-am incins pe foc.
Amestecam in timp ce se calesc ciupercile, cand s-au inmuiat atat ciupercile cat si ceapa (se intampla repede ca sunt maruntite), saram, piperam, presaram cimbru (fara tije, doar frunze maruntite), adaugam putina supa de legume (sau apa daca nu aveti supa) si lasam sa fiarba inabusit pentru 10 minute pana se evapora lichidul.
Nu uitati sa amestecati des, sa nu se prinda.
Scurgem tocatura (eu folosesc pentru asta o strecuratoare mare de ceai) de lichidul in exces.
Desfac foietajul si-l tai in patrate, mie imi plac micute cat sa le iau in mana si sa le mananc din doua muscaturi.
Punem pe fiecare patrat de foietaj cate o lingurita de umplutura de ciuperci si o impaturim, apasand pe margini pentru ca aluatul in cuptor are tendinta de a se desface. Le putem da forme diferite.
Tapetam cu foaie de copt tava si punem foietajele cu ceva spatiu intre ele (nu le inghesuiti) si le bagam la cuptor preincalzit la 180 grade C pana capata o frumoasa culoare rumena.