O reteta ieftina, usor de facut, hranitoare si delicioasa
Prep Time20 minutesmins
Cook Time0 minutesmins
eliminarea apei in exces din varza4 hourshrs
Total Time4 hourshrs20 minutesmins
Course: Salate hranitoare
Cuisine: americana
Keyword: coleslaw cu varza si morcov, salata colesla cu dressing de maioneza, salata coleslaw
Servings: 4portii
Calories:
Author: Laura
Ingredients
Pentru salata
1kgvarza taiata fideluta cat mai subtire
1morcov
2lingurifrunze de patrunjelverzi, taiate marunt
1 lingurita sare
Sosul pentru salata Coleslaw
2 lingurimaioneza
2 lingurismantana20% grasime, cat mai ferma, eliminati excesul de apa daca este
100mllapte batut
1/2linguritaotet de mere
1/2 lingurita zahar
1/2linguritamustar
saredupa gust
piper macinat1 varf de cutit
Instructions
Pregatirea verzei
Taiem varza fideluta, cu cat mai subtiri cu atat mai bine.
Punem varza intr-o strecuratoare si presaram deasupra o lingurita de sare.
Amestec bine si las totul peste o farfurie sau un bol pentru minim o ora - ideal 4 ore pentru ca excesul de apa din varza sa fie eliminat.
La sfarsitul acestei perioade, veti vedea ca varza a elimnat destula apa, s-a inmuiat usor dar are inca o textura crocanta, ca sa eliminam sarea in exces, clatim totul sub un jet de apa rece si lasam sa se scurga bine sau inlaturam umiditatea tamponand cu un prosop de hartie absorbant de bucatarie.
Prepararea sosului
Pentru dressing, punem in acelasi bol 2 linguri maioneza (facuta de mine in prealabil) si 2 linguri smantana cat mai ferma si fara lichid in exces.
Torn si 100 ml lapte batut. Agitati-l bine inainte de a-l adauga pentru a avea o textura uniforma. Laptele batut are o textura mai lichida, daca vreti un sos mai consistent puteti pune mai putin lapte si compensati cu putin mai multa smantana sau maioneza. Reteta e chiar versatila si poate fi adaptata propriului gust.
Amestecam cele 3 ingrediente pana se omogenizeaza.
Adaugam 1/2 lingurita otet de mere, 1/2 lingurita de zahar sau miere, mustarul, sare si piper dupa gust.
Amestecam totul bine si potrivim la gust cu sare si otet daca mai este nevoie.
Asamblare salata Coleslaw
Rad un morcov bine spălat în prealabil pe răzătoare cu ochiuri mari și îl pun în bol peste varză.
Amestec bine cele două ingrediente.
Adaug sosul treptat, amestecând toate ingredientele laolaltă, sosul trebuie să lege celelalte ingrediente, nu să băltească în salată - așa că adăugăm treptat, pentru a ne opri când consistența e ideală.
Amestecăm totul bine până la omogenizare.
Deasupra presaram frunze verzi de patrunjel taiate marunt.
Notes
Reteta este una foarte versatila, puteti adauga dupa pofta legume cum ar fi gulii, ardei, telina, ceapa dupa gust si in functie de ce aveti in casa.
Vara amestecata cu sare o puteti lasa la scurs intre 1 - 4 ore supa care clatiti sub un jet de apa rece pentru a elimina excesul de sare.
Salata gata preparata poate fi pastrata la frigider pana la trei zile, acoperita cu folie alimentara.
Salat e chiar mai buna a doua pebtru ca apuca aromele sa se dezvolte. Cand o serviti, amestecati bine inainte, sosul se poate sa se mai scurga catre baza vasului.