Otet cu tarhon, reteta perfecta pentru conservare pentru iarna
Prep Time20 minutesmins
Cook Time0 minutesmins
Total Time20 minutesmins
Course: Conserve de iarna
Cuisine: usoara
Keyword: otet cu tarhon, tarhon cu otet, tarhon in otet
Servings: 10portii
Calories: 49kcal
Author: Laura
Ingredients
1mănunchitarhon verde mare
otet de 9° tarie
1/2lingurițăsaregrunjoasa fara iod
Instructions
Manunchiul de tarhon l-am spalat si l-am lasat sa se scurga de apa.
Eu nu rup de pe tulpini frunza cu frunza ci prefer sa rup de pe tulpina principala ramurile secundare care sunt mai fragile, le pun intr-un vas si le sarez cu sare grunjoasa fara iod. Nu trebuie multa sare doar cata ai pune pe o salata. Aceasta va inmuia planta si va fi mai usor de asezat in borcane.
Dupa cateva ore, le-am pus in borcane curate, incercand sa le indesam si sa nu ramana goluri intre frunze.
Umplem borcanul cu otet si sigilam ermetic cu capac.
Se pastreaza in camara, in loc intunecos si uscat. Dupa ce desfacem borcanul, se tine la frigider.