Le-am pus intr-o oala incapatoare de 6 litri si am mai adaugat si tacamurile de pui si pieptul de pui, sare, piper boabe, am acoperit cu apa curata rece si am pus pe foc la fiert.
Cu o strecuratoare spumam proteinele coagulate ce se aduna deasupra pana cand spuma dispare.
Dam focul incet si fierbem pana carnea e gata si cade de pe oase.
Carnea si legumele sunt fierte. In functie de carne - din comert sau de la tara- ati folosit, gatire poate dura intre 40 de minute si 2 ore. Ce e cert, e ca trebuie sa fiarba pana cad de pe os. Le scoatem din supa intr-o strecuratoare pentru ciorba voi folosi doar cele 4 bucati de piept de pui si un morcov, urmand ca din carnea de pe tacamuri si din legume sa fac o delicioasa salata de boeuf.
Am completat supa cu apa pana la 4 litri, am adaugat o jumatate de morcov ras si pieptul de pui taiat cubulete. Bineinteles, daca nu vreti sa mai folositi piept de pui, carnea de pe spinari e suficienta si sa dea gust dar si sa o adaugam apoi in ciorba dupa ce am adunat-o de pe oase. Ce NU va sfatuiesc, e sa gatiti ciorba asta doar cu piept de pui, va iesi fada si mult mai putin hranitoare.
Facem liaisonul din 4- 5 galbenusuri de ou, 250 g smantana si 2 linguri faina. Amestecam bine cele trei ingrediente sa se omogenizeze.
Incepem sa adaugam treptat cate un polonic de ciorba fierbinte peste amestecul de ou cu smantana si faina amestecand continuu pentru omogenizare.
Ce este foarte important acum, este sa amestecam atat de bine ingrosala incat sa nu existe deloc cocoloase. Daca acele cocoloase ajung in supa, ne vom trezi cu galuste ciudate plutind la suprafata ciorbei, le vom putea elimina cu o strecuratoare dar si mai bine e sa stim sa le prevenim.
Liaisonul nostru e bine sa il amestecam cu cat mai multa supa fierbinte, cand a ajuns la o temperatura apropiata de cea a lichidului, turnam totul inapoi in oala, amestecand continuu.
Dam focul la minim si lasam ciorba sa fiarba la foc domol 2 - 3 minute pentru ca faina sa se gateasca si sa nu fie cruda si ca sa se ingroase textura.
Dupa ce le cateva minute de fierbere la foc mic, luam oala de pe foc. Am adaugat niste verdeata si am ras pe ochiurile mici ale razatoarei 4 - 5 catei de usturoi. Puteti sa puneti mai mult usturoi daca vreti, eu prefer sa fac un mujdei separat si sa i las pe fiecare ai casei sa isi pune in farfurie cat doreste. La fel procedez cu otetul, nu pun deloc in oala dar isi poate pune fiecare in farfurie dupa gust.