Rulada de spanac cu creme de branza, un aperitiv sarat aspectuos si gustos
Prep Time25 minutesmins
Cook Time20 minutesmins
Total Time45 minutesmins
Course: Aperitive si gustari
Cuisine: clasica
Keyword: rulada de spanac cu crema de branza, rulada de spanac cu umplutura de branza
Servings: 6portii
Calories: 278kcal
Author: Laura
Ingredients
4ouamedii
1/2linguritasare
80gspanac
70gfaina
1linguritausturoiuscat - daca folosim leurda, nu mai folosim usturoiul
40gleurdadaca aveti la indemana
Crema de branza
200gbranzatip Philadelphia
70gunt
70gsmantana
1/2linguritasaresau dupa gust
piper macinat dupa gust
1ardei capia
Instructions
Blat
Am preincalzit cuptorul la 180°C
Am separat ouale in doua boluri separate, galbenusurile in unul si albusurile in altul, un bol mai mare eventual, caci albusurile prin mixare isi tripleaza volumul..
Galbenusurile se amesteca cu spanacul. Eu am folosit baby spanac, frunze proaspete. Se poate folosi si spanac congelat. Acesta trebuie intai decongelat, apoi stors bine de excesul de umezeala inainte de a-l adauga in blatul de rulada.
Am folosit pentru a mixa galbenusurile cu spanacul un mixer vertical. Textura finala este una foarte fina si fluida.
Am mixat albusurile cu putina sare pana capata o textura ferma.
Am incorporati galbenusurile amestecate cu spanacul in albusuri, amestecand delicat cu o spatula, cu miscari largi circulare de jos in sus.
Am adaugati si faina cernuta in prealabil. Cernerea fainii indeplineste doua scopuri: indeparteaza eventuale mizerii ce pot fi prezente in faina si contribuie, alaturi de albusuri, ;a un aluta usor, pufos si aerat.
Am tapetat tava ( de 26×36 cm) cu hartie de copt.
Am intins cat mai uniform aluatul.
Am copt blatul de rulada circa 15 - 20 minute la 175°C pana trece testul scobitorii, nu mai mult. Nu trebuie coapta excesiv si nici rumenita. Caci rumenita, clar nu mai are culoare verde care ne-o dorim.
Dupa ce am scos rulada din cuptor, am lasat-o putin sa se racoreasca, dupa care am inceput a o rula cu tot cu hartia de copt, a, legat-o la capete si am lasat-o asa pana se raceste.
Umplutura de branza
Am amestecat untul la temperatura camerei cu sarea, crema de branza, smantana, sare si piper, omogenizand bine amestecul.
Am curatat ardeiul de cotor si seminte si am feliat pulpa in fasii foarte subtiri.
Asamblarea ruladei
Am adus rulada racita si am desfacut-o.
Am desprins rulada cu grija de pe hartia de copt. O singura data am avut surprize neplacute au o hartie de copt mai slaba sa ramana lipita de blat. din ce am vazut atunci, cel mai bine este daca aveti ghinionul sa nimeriti o astfel de hartie, este sa o desprindeti de blat cat acesta este inca cald.
Am intins crema cat mai uniform, punand fasiile de ardei din loc in loc in crema pe lungul ruladei.
Am rulat strans (cu grija sa nu iasa crema.
Rulada am infasurat-o in folie alimentara si am pus-o la frigider, la rece, minim cateva ore sau - cel mai bine - peste noapte.
Inainte de a fi servita, se taie felii si se serveste pe platouri alaturi de alte aperitive.