2linguriteromsau alta esenta la alegere – esenta si nu doar esenta; mai putem folosi nuca, mac, ciocolata si ce ne mai da prin capsor si ne pofteste inimioara. Experimentul n-are ce strica . Sper.
Instructions
Aluat
Punem faina cernuta intr-un bol, o amestecam cu drojdia adaugam frisca si untul si framantam cu mainile cele patru ingrediente vreo zece minute pana aluatul se omogenizeaza si nu mai este lipicios (daca e nevoie mai adaugati putina faina).
Acoperim coca (eu am invelit-o in folie alimentara) si il punem la frigider pentru cateva ore (sau chiar peste noapte).
Umplutura
Umplutura poate fi foarte versatila. Adica se poate adapta gusturilor de tot felul: vanilie, nuca, mac etc. etc.
Eu am ales sa fac o umplutura de cacao.
Pentru asta, am amestecat faina, zaharul si untul in bol plus aroma, ingredientul pe care ni-l dorim – eu una am pus cacao – doua lingurite.
La sfarsit, compozitia are un aspect ca de nisip umed.
Asamblare rulouri
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Scoatem coca de la frigider si o impartim in patru.
Dam cu faine pe suprafata de lucru si intindem fiecare coca cu facaletul urmarind sa-i dam o forma dreptunghiulara. Aluatul ar trebui sa fie subtire dar nu transparent.
Pentru ca aluatul l-am impartit in patru, tot asa portionam si umplutura pe care o intindem peste aluat cat mai egal si cat mai aproape de margini. Musai sa lasam 2 cm fara umplutura pe partea lunga a foii.
Adica exact din acea parte din care vom incepe incet sa rulam.
O data ruloul facut, il aplatizam usor cu palma si cu un cutit portionam in zece bucati aproximativ cu o grosime cam de 3 cm.
Am pus fiecare bucata in parte in tava (pe care in prealabil am tapetat-o cu foaie de copt) si le-am uns cu ou.
Am bagat la cuptor cam jumatate de ora. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se raceasca…
Notes
..dupa cum vedeti, chiar si in timpul pozelor de prezentare, manute pofticioase….”atacau”