Bomboane de casa cu o textura fina si matasoasa, cu aroma de whiskey. Gustoase si simplu de facut.
Course: Desert
Cuisine: usoara
Keyword: Trufe de ciocolata cu whiskey
Servings: 10portii
Calories: 154kcal
Author: Laura
Ingredients
200gr.ciocolata
150ml.smantanalichida pentru frisca
4linguriwhiskeysau orice alt lichior va ispiteste
Decor
zaharpudra
cacaopudra
Instructions
Crema ganache
Dam frisca in clocot intr-un vas.
Luam de pe foc, adauga, ciocolata rupta bucati.
Amestecam pana cand se topeste.
Adaugam lichiorul si omogenizam.
Asteptam sa se raceasca si-l bagam la frigider patru ore sau chiar peste noapte.
Pregatim doua blidisele mici, una cu zahar pudra si una cu cocoa.
Cu o lingura luam din compozitia de trufe ca niste mingiute (de marimea unei nuci) si le mai rotunjim tavalindu-le prin zahar pudra sau cocoa.
Gata pudrate, le asezam intr-o cutie deja tapetata cu hartie (servetele sau hartie de copt) si le dam la rece (frigider) unde le putem pastra pana la doua saptamani.