Intr-o oala in care se afla laptele clocotit, turnam vanilia si acoperim ca sa se parfumeze.
Intr-un castron, mixam ouale cu zaharul si faina.
Putin cate putin turnam deasupra si laptele fierbinte, amestecand intruna.
Punem pe foc mediu si amestecam cu rabdare, ca sa nu se prinda de fundul oalei si sa prevenim formarea cocoloaselor. .
Daca acestea se formeaza totusi, putem scapa de ele, luand crema de pe foc si batand-o cu nadejde, folosind o furculita.
Cu aceasta crema, umplem gogoselele preparate din aluat oparit.
Glazura de caramel
Amestecam cele doua ingediente intr-o cratita mica pana cand zaharul capata un aspect de nisip ud.
Punem pe foc si lasam sa se topeasca zaharul.
Amestecam sa nu se arda.
Putem sa-l luam de pe foc cand s-a colorat putin sau il mai putem lasa se caramelizeze, eu una am vrut o glazura mai inchisa.
Luam de pe foc si o folosim imediat.
Asamblarea finala
Intai am facut baza din gogosele.
Pentru etajele superioare, am inmuiat baza eclerurilor in glazura si le-am lipit de etajul anterior. N-am facut un turn inalt, doar patru nivele.
Odata finalizat turnuletul, am trecut la detalii, cu o lingurita am luat din glazura de caramel dupa care am inceput a turna peste turn, in continua miscare de rotatie. am dat ture rapide deasupra.
Pe masura ce curgea, glazura se subtia si ajungea ca un fir de ata.
Nu am insistat foarte tare dar doar un search pe net de dati, puteti vedea adevarate capodopere realizate cu ajutorul acestei proprietati a caramelului.
Am mai adaugat floricele si gata. Mi-a ramas in cap ideea ca mai sunt idei de experimentat pe aceasta reteta.