Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
5
from 1 vote
Supa de rosii cu busuioc
O supa simpla si extrem de aromata si gustoasa
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
10
minutes
mins
Total Time
20
minutes
mins
Course:
Supe si ciorbe
Cuisine:
italiana, mediteraneana, usoara
Keyword:
supa de rosii cu busuioc, supa de rosii cu crutoane, supa de rosii cu usturoi si busuioc
Servings:
2
porții
Calories:
77
kcal
Author:
Laura
Ingredients
6
roșii
2
căței
usturoi
frunze de busuioc
proaspăt
2
linguri
ulei
crutoane de casa
opțional
Instructions
Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins.
Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt.
Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc.
Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final.
Am asteptat sa dea in clocot, amestecand din cand in cand.
Am potrivit-o cu sare si piper.
Am adaugat restul de busuioc tocat marunt.
Am gustat. Verdict: delicioasa.
Se poate servi cu galuste, cu taitei dar cel mai la indemana e sa o serviti cu
crutoane crocante facute in casa
.