Cartofi copti la cuptor, aurii, cu o crusta crocanta si un miez moale, parca topindu-se in gura
Prep Time10 minutesmins
Cook Time30 minutesmins
Total Time40 minutesmins
Course: Garnituri, vegana
Cuisine: usoara
Keyword: cartofi aurii, copti la cuptor, cartofi copti la cuptor
Servings: 1portie
Calories: 148kcal
Author: Laura
Ingredients
200-250gr.cartofiportia
ulei de masline
saredupa gust
piperdupa gust
optional
1lamaie
1linguraverdeatade care vreti voi: rozmarin, cimbru, menta etc.
Instructions
In primul rand, incingem cuptorul la 200 grade C.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru, in felii groase – in doua daca acesi cartofi sunt mai mici.
Ii raspandim in tava in care vrem sa-I coacem, turnam peste ei ulei (cat sa acopere cu o pojghita subtire fundul tavii), punem sare, piper si optional – pentru o nuanta suava de acrisor putem adauga suc de lamaie – sucul de la o jumatate de lamaie per portie –, pentru niste cartofi aromati putem presara frunze proaspete de rozmarin, cimbru sau menta – ce va place si ce preferati.
Amestecam totul bine, ii putem lasa 10 minute la marinat dar nu e neaparat nevoie, asa incat putem baga imediat la cuptor pentru 30 de minute sau mai mult – in functie de cuptor.
Dam focul mai incet (conditia sa se faca frumosi si sa nu se arda)– cam 180 grade C -, din cand in cand – cam la zece minute, deschidem usa cuptorului si cu o lingura de lemn intoarcem cartofii – facem asta mai ales sunt intr-o tava neaderenta – cum a fost cazul meu.
Sunt gata cand devin aurii.
Notes
II putem manca simpli sau cu mujdei, ketchup, smantana etc.Buuuuniiiii!