Intai facem marinada: tocam ardeiul iute, ceapa, usturoiul, le asezam intr-o cratita, peste ele presaram boia, adaugam ulei, otet, suc de lamaie, sos Worcester.
Dam drumul la foc si incalzim totul pentru doua minute.
Tocam marunt niste busuioc si cimbru si le adaugam in marinada pe care apoi am pasat-o cu un blender vertical pana s-a transformat intr-o ...crema omogena.
Am taiat puiul in stil fluture (se poate si portiona), il ungem cu marinata pe toate partile, folosind o pensula.
Saram, piperam si lasam la frigider sa se marineze minim o ora.
Puiul il punem in cuptorul preincalzit la 200 grade C si il coacem in tava cu pielea in sus, minim 40 minute, timp in care se unge din cand in cand cu restul de marinata.
Se verifica daca e facut, intepand carnea intr-un loc - daca lichidul care iasa e limpede, puiul e gata, daca lichidul e mai tulbure, chiar usor sangeriu, mai trebuie lasat in continuare si reverificat peste 10 minute.