Desi o gatisem pentru mine ca reteta de post, mancarica asta a avut mare succes la baietii mei. Nu ma asteptam la asta dar a fost o constatare placuta.
1bucataardei- eu am folosit ardei uscat cumparat de la naturisti
mugur de bambus- n-am avut deci n-am folosit
1bucataceapa verde
lemongrasseu am pus cimbru (mda, nu e prea chinezesc dar...e la indemana)
1 - 2lingurifaina de arorutdizolvata intr-o cana apa rece
saredupa gust
piperdupa gust
Optional
carne de pui- normal cand nu tineti post. caz ca folositi carne, o puneti la calit alaturi de ceapa si ardei, apoi turnati apa si fierbeti pana carnea e gata. Abia atunci adaugati
Instructions
Ciupercile le taiem fie in patru daca sunt mai mari fie le injumatatim si le punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Cand ciupercile sunt gata, le scurgem printr-o sita.
In aceeasi oala in care am fiert ciupercile (mda, n-am vrut sa mai murdaresc alt vas), am turnat putin ulei, l-am incins si am pus ceapa taiata marunt, ardeiul, le-am calit nitel, apoi am tunat putina apa si le-am lasat sa fiarba vreo cinci minute.
Intr-un blidisel, am pus doua linguri de faina de arorut peste care am turnat putin cate putin apa in timp ce amestecamca sa omogenizez si sa zdrobesc eventuale cocoloase de faina.
Am adaugat in oala ciupercile fierte, peste am adaugat faina dizolvata in apa, verdeata, piper.
L-am lasat sa fiarba pana cand muiusul a inceput sa capete textura gelatinoasa.
Am potrivit la gust cu sare - de fapt am verificat daca mai era nevoie de sare.
Ceapa verde am curatat-o si spalat-o, am taiat-o in inele nu foarte subtiri dar nici groase pe care le-am presarat in farfurie peste ciupercile aburinde. Ii da o nota de prospetime binevenita si o pata de culoare revigoranta.
Gata:)
Notes
O optiune buna si usoara pentru aceasta reteta este sa folositi in loc de ciuperci legume congelate - special amestecuri de legume specific chinezesti. Pe piata se gasesc astfel de pungi si sunt grozave cand vrei o mancare mai atfel rapida si hranitoare.