Keyword: reteta simpla, vinete cumplute in stil oriental la cuptor, vinete umplute, vinete umplute cu carne cu arome in stil oriental, vinete umplute cu carne in stil oriental, vinete umplute in stil oriental
Servings: 4portii
Calories: 552kcal
Author: Laura
Ingredients
4vinetemici
2ceapaverzi
1catelusturoi
300gr.carne tocata
1/2linguritachimen macinat
1linguritaboia de ardei
200gr.orezfiert - poate fi inlocuit cu cuscus, quinoa etc. dupa preferinte
2ardei graside preferinta de culori diferite dinmotive de estetica a produsului final
2rosii
2linguripatrunjeltocat
cateva frunze de busuioc
2lingurizeama de lamaie
125ml.supa concentrata de pui
saredupa gust
piperdupa gust
Instructions
Pregatim toate ingredientele: vinetele se taie in doua pe lung, se scobesc de miezul care acesta l-am taiat mai marunt. Tocam marunt usturoiul. Ceapa verde se taie rondele. Taiem cuburi pulpa de rosii si scoatem cotorul ardeilor grasi, ii curatam de seminte si ii taiem marunt.
Incingem cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tigaie neaderenta (eu am folosit wokul), am incins 2 linguri ulei si am calit vinetele, ceapa, usturoiul, am adaugat carnea, chimenul, boia, orezul, ardeiul gras, se mai
fierb la foc iute 3 minute dupa care punem rosiile taiate, patrunjelul si busuiocul, sucul de lamaie, am potrivit la gust cu sare si piper.
Am pus jumatatile de vinete scobite intr-un vas termorezistent.
Am umplut cavitatile din vinete cucompozitia de mai sus, am turnat supa in vas si am bagat la cuptor unde am lasat sa se patrunda pentru o jumatate de ora, pana cand vinetele se inmoaie.