cartofi razuiti cu ceapa la tigaie
Print

Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa

O garnitura dar cartofi, simplu de facut si foarte savuroasa
Course de post, Garnituri
Cuisine usoara
Keyword cartofi razuiti cu ceapa, cartofi razuiti la tigaie
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Calories 77kcal
Author Laura

Ingredients

  • 500 g cartofi
  • 1 bucata ceapa marime medie
  • 1 bucata ardei rosu daca nu aveti la indemana puteti folosi 1 - 2 linguri de pasta de ardei sau 1-2 linguri boia de ardei dulce sau iute, cum preferati
  • 1 bucata ardei iute optional
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat, dupa gust
  • 2 linguri patrunjel frunze verzi tocate

Instructions

Pregatirea cartofilor

  • Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat si o lingura de sare. Nu adaug inainte pentru ca sarea incetineste fierberea si ar fi durat mai mult pana sa inceapa efectiv sa fiarba.
  • Dupa ce s-au fiert cartofii, i-am scurs, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am curatat de coaja si am indepartat eventuale defecte si stricaciuni.
  • Am dat cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Nota - cartofii pot fi fiert chiar si cu o zi inainte, ceea ce va micsora mult timpul de gatire al garniturii.

Pregatirea legumelor

  • Am curatat si spalat ceapa, apoi am tocat-o cubulete nu foarte marunte.
  • Am indepartat si cotorul de la ardei si am taiat pulpa cubulete.
  • Ardeiul iute l-am curatat de cotor, l-am taiat in doua pe lungime, apoi cu o lingurita, am curatat interiorul de nervuri si seminte. Acolo sta iuteala ardeiului, daca le inlaturati, ramane o pulpa a ardeiului aromata si gustoasa si, cu putina sansa, deloc picanta.
  • Pulpa ardeiului iute am taiat-o cubulete.
  • Am taiat marunt si verdeata proaspata.

Asamblarea finala.

  • Am incins doua linguri de ulei pe foc.
  • Am adaugat ceapa tocata.
  • Calim ceapa, apoi adaugam boiaua si amestecam.
  • Am adaugat sare. Asta va inmuia ceapa si va extrage din ea apa care va impiedica ceapa sa se arda in tigaie. Potriviti focul sa fie suficient de mare cat sa se gateasca constant si suficient de mic cat sa o pot cali timp indelungat fara sa se rumeneasca excesiv si sa se arda.
  • Cand ceapa s-a inmuiat usor, am adaugat si ardeiul si am continuat sa le calesc la foc mic, amestecand des.
  • Ca sa stiu daca e gata, gust o bucatica de ceapa, trebuie sa fie moale, dulceaga la gust, sa nu se simta cruda.
  • Daca constatam ca ceapa e facuta, e momentul sa adaugam cartofii razuiti. Daca nu folositi ardei ci boia, o adaugati acum, chiar inainte de a adauga cartofii.
  • Amestecam sa se omogenizeze, in timpul asta, fiind pe foc, se si incalzeste numai bine cat sa fie buna de servit la masa.
  • Potrivim la gust cu sare (daca mai este nevoie) si piper.
  • Mai putem adauga si putin ulei daca simtim nevoia.
  • Dupa ce luam de pe foc, presaram si nitica verdeata si e gata de servit. Super-simplu si bun.

Video

Notes

Aceasta garnitura cu cartofi merge tare bine cu peste prajit, chiftelute, snitele si mici dar si cu gratar de orice fel. O bunatate, parol!