rulada de cascaval cu sunca
Print

Rulada de cascaval cu sunca

Rulada aperitiv de cascaval cu sunca, simpla, lejera, cu un aspect sarbatoresc
Course Aperitive si gustari
Cuisine usoara
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 minutes
Total Time 18 minutes
Servings 8 portii
Calories 613kcal
Author Laura

Ingredients

  • 250 g cascaval afumat
  • 200 g crema de branza
  • 150 g sunca nu vei avea probabil nevoie de toata cantitatea dar nu strica sa o ai la indemana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional

  • 1 bucata ardei rosu
  • 1 bucata ardei verde
  • 1 legatura patrunjel

Instructions

Prepararea foii de cascaval

    Varianta 1

    • Ia cascavalul, de preferinta vidat, pune-l 10 minute in apa clocotita. Stinge focul si acopera vasul cu un capac. Nota Daca ai cascaval nevidat, tine-l in apa clocotita doar 1 - 2 minute.
    • Scoate cascavalul din ambalaj, intinde-l pe o folie alimentara din plastic cu ajutorul unui sucitor din lemn ca pe aluat pana obtii o foaie groasa de 1 cm

    Varianta 2

      Prepararea umpluturii

      • In timpul asta ne ocupam de umplutura - frecam bine crema de branza - cu lingura de lemn sau cu mixerul - depinde de textura cremei.
      • Se adauga sare si piper si se potriveste la gust.
      • Ardeiul se curata de cotor si seminte si se feliaza fasii cat mai subtiri. Dupa cum vedeti in filmuletul video, am folosit ardei rosu si ardei verde - ardei verde iute mai precis. Principalul motiv tine de estetica, vor colora placut si vesel rulada dar nici gustul sau textura nu sunt niste contributii de lepadat.
      • Daca suntem in perioada de iarna sau nu vreti sa folositi ardei, avem alternativa simpla de a adauga verdeata - frunze de patrunjel, de pilda. Pe un tocator, se taie marunt frunzele de patrunjel s[alaye adauga patrunjelul tocat marunt.
      • Tapeteaza foaia de cascaval cu bucati de sunca, apoi pune uniform crema de branza si ruleaza cat mai strans.
      • Inveleste batonul intr-o folie de plastic si da la frigider minim doua ore ca sa se intareasca.

      Video