Print

Pastrav cu migdale

Pastrav cu migdale, reteta simpla dar plina de savoare, usor de preparat
Course fel principal
Cuisine rapida
Keyword pastrav cu migdale
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portii
Calories 167kcal
Author Laura

Ingredients

  • 4 bucati pastrav proaspat
  • 2 bucati lamaie
  • 50 gr. unt
  • 100 ml. vin alb sec
  • 50 gr. fulgi de migdale rumeniti
  • 2 linguri patrunjel frunze tocate marunt
  • sare
  • piper

Instructions

Pregatirea pestelui

  • Se spala pestii, se eviscereaza, se scot organele interne si se curata bine ß aveti grija sa eliminati in special vena de pe coloana vertebrala, da un gust rau pestelui daca o lasati acolo.
  • O data curatati, se mai clatesc o data sub un jet de apa rece si se tamponeaza pentru a se usca cu prosop absorbant de hartie, din acela de bucatarie.
  • Se sareaza atat pe interios cat si pe exterior.
  • Se taie lamaile in cate 8 felii fiecare.

Rumenirea fulgilor de migdale

  • Se incinge tigaia simplu, fara grasime, se adauga fulgii de migdale si se rumenesc rapid, amestecand des ca sa nu se arda. Sunt gata cand s-au rumenit usor. 
  • Se scot fulgii din tigaie intr-un bol si se pun deoparte.

Prepararea pestelui

  • Se topeste untul in tigaie. Am folosit aceeasi tigaie in care am rumenit fulgii, inainte de a o folosi m-am asigurat ca incap pastravii intregi inauntru. 
  • Se pun pastravii la prajit, impreuna cu feliile de lamaie alaturi 8 minute pe o parte.
  • Se scot feliile de lamaie si se intoarce pestele.
  • Se toarna si vinul si se lasa sa se fiarba la foc potrivit inca 8 minute.
  • Se scot pastravii din tigaie, se pun pe farfurii.
  • Se toarna peste cate putin sos din tigaie peste fiecare pastrav. 
  • Se presara si patrunjelul si  migdalele rumenite si faramitate in palma.

Video

Notes

Se serveste imediat cu o garnitura la alegere - cele mai potrivite alegeri orezul sau cartofii in usturoi.