Zucchini prajit, un fel de friptura de zucchini, prajit initial in ulei cu punct de fum inalt pana prinde o crusta rumena si definitivat in cuptor
Course: fel principal
Cuisine: usoara
Keyword: dovlecel rumenit, zucchini prajit
Servings: 3portii
Calories: 769kcal
Author: Laura
Ingredients
3dovlecei
250 mlulei cu punct inalt de fumcu gust neutru
sare
Instructions
Taiem dovleceii pe mijloc, de-a lungul legumei si taiem usor suprafata in grilaj pentru ca sarea sa patrunda in leguma.
Saram si lasam asa 15 minute, timp in care sarea va atrage apa in exces din leguma, ceea ce va mentine densitatea ei cat se va gati.
Stergem dovleceii pentru a inlatura apa.
Intr-o tigaie de circa 30 cm diametru - sau, in fine, sa incapa in ea dovleceii - punem uleiul si il incalzim pana la punctul in care sfaraie dar nu fumega.
Adauga bucatile de zucchini cu partea taiat in jos, potriveste flacara in asa fel incat sa sfaraie si sa se caramelizeze in tigaie fara a se arde.
Ii gatim astfel circa 5 minute. Cam asa arata inainte de a-l baga la cuptor. Suprafata dovlecelului s-a rumenit de la uleiul incins si a facut crusta.
Adaugam ierburi si usturoi si pune-l imediat in cuptor la 200 °C.
Lasam sa se coaca 25 - 30 minute sau pana legumele s-au inmuiat.
Scoatem zucchini pe prosop de bucatarie din hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de ulei.
Aranjam zucchini pe un platou si sunt gata de servit.
Notes
I-am servit alaturi de niste mujdei cu iaurt. A fost absolut delicios, sincer nici nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult.