Print

Zucchini prajiti

Zucchini prajit, un fel de friptura de zucchini, prajit initial in ulei cu punct de fum inalt pana prinde o crusta rumena si definitivat in cuptor
Course fel principal
Cuisine usoara
Keyword dovlecel rumenit, zucchini prajit
Servings 3 portii
Calories 769kcal
Author Laura

Ingredients

  • 3 dovlecei
  • 250 ml ulei cu punct inalt de fum cu gust neutru
  • sare

Instructions

  • Taiem dovleceii pe mijloc, de-a lungul legumei si taiem usor suprafata in grilaj pentru ca sarea sa patrunda in leguma.
  • Saram si lasam asa 15 minute, timp in care sarea va atrage apa in exces din leguma, ceea ce va mentine densitatea ei cat se va gati.
  • Stergem dovleceii pentru a inlatura apa.
  • Intr-o tigaie de circa 30 cm diametru - sau, in fine, sa incapa in ea dovleceii -  punem uleiul si il incalzim pana la punctul in care sfaraie dar nu fumega.
  • Adauga bucatile de zucchini cu partea taiat in jos, potriveste flacara in asa fel incat sa sfaraie si sa se caramelizeze in tigaie fara a se arde.
  • Ii gatim astfel circa  5 minute. Cam asa arata inainte de a-l baga la cuptor. Suprafata dovlecelului s-a rumenit de la uleiul incins si a facut crusta.
  • Adaugam ierburi si usturoi si pune-l imediat in cuptor la 200 °C.
  • Lasam sa se coaca 25 - 30 minute sau pana legumele s-au inmuiat.
  • Scoatem zucchini pe prosop de bucatarie din hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de ulei.
  • Aranjam zucchini pe un platou si sunt gata de servit.

Video

Notes

I-am servit alaturi de niste mujdei cu iaurt. A fost absolut delicios, sincer nici nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult.