Tocana din maruntaie de pui
Print

Tocana din maruntaie de pui

Tocana din maruntaie de pui, reteta simpla si savuroasa, gatita indelung la foc mic, o mancare nepretentioasa si ieftina dar delicioasa
Course fel principal
Cuisine romaneasca
Keyword tocanita din maruntaie de pui
Prep Time 10 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 4 portii
Calories 240kcal
Author Laura

Ingredients

  • 1 kgr. pipote si inimi curatate
  • 1 ceasca vin alb sec
  • 2 – 3 bucati ceapa curatate si maruntite
  • 1 - 2 bucati ardei gras rosu curatat si taiat fasiute sau 3 linguri pasta de ardei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce sau picanta – dupa gust
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • sare dupa gust
  • piper
  • 3 - 4 linguri ulei pentru prajit

Instructions

Curatarea pipotelor si inimilor de pasare

  • Pipotele trebuie verificate pentru a inlatura membrana din interior.
  • La inimioare curatam grasimea si vasele de sange, eu le tai si inlatur si cheagurile de sange din interior.

Prepararea tocanitei de pipote si inimi de pasare

  • Curatam, spalam si taiem ceapa nu chiar marunt.
  • O punem la calit in ulei incins intr-o cratita, saram si amestecam des sa nu se arda.
  • Adaugam maruntaiele curatate si spalate bine.
  • Adaugam si ardeiul curatat si taiat, condimentam cu sare si piper si lasam sa se mai prajeasca putin.
  • Se adauga apa sa acopere toate ingredientele, se pune si se lasa sa fiarba molcom la foc mic, acoperit cu un capac.
  • Din cand in cand amestecam, va mai fi nevoie inca de apa, asa ca tineti la indemana un ibric cu apa fierbinte ca sa mai adaugati cand a scazut prea tare.
  • Secretul unei tocanite delicioase care sa se topeasca in gura este tocmai fiertul asta molcom, inabusit si fara graba pana cand carnea se inmoaie si capata o textura moale. Dureaza nitel dar merita.
  • Cand e aproape gata (cam dupa doua- trei ore), o potrivim la gust - o saram, o piperam, adaugam si paprica (ce ii va da un plus de gust si culoare), o mai lasam zece minute pe foc si e gata.
  • Verdeata o presaram peste carne chiar atunci cand vrem s-o servim.

Video

Notes

Aceasta delicioasa tocanita merge de minune cu garnituri ca mamaliguta, pireu de cartofi sau niste garnitura de orez. Alaturi merge de minune si niste muraturi acrisoare. Yummmiii, ce bun!!!!!