Tocana din maruntaie de pui
Print

Tocana din maruntaie de pui

Tocana din maruntaie de pui, reteta simpla si savuroasa, gatita indelung la foc mic, o mancare nepretentioasa si ieftina dar delicioasa
Course fel principal
Cuisine romaneasca
Keyword tocanita din maruntaie de pui
Servings 4 portii
Calories 240kcal
Author Laura

Ingredients

  • 600 gr. pipote si inimi curatate
  • 2 – 3 ceapa curatate si maruntite
  • 1 ardei gras curatat si taiat fasiute sau o lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce sau picanta – dupa gust
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • sare
  • piper

Instructions

  • Curatam, spalam si taiem ceapa nu chiar marunt.
  • O punem la calit in ulei incins intr-o cratita, saram si amestecam des sa nu se arda.
  • Adaugam maruntaiele curatate si spalate bine.
  • Adaugam si ardeiul curatat si taiat, consimentam cu sare si piper si lasam sa se mai prajeasca putin.
  • Se adauga apa sa acopere toate ingredientele, se pune si se lasa sa fiarba molcom la foc mic, acoperit cu un capac.
  • Din cand in cand amestecam, va mai fi nevoie inca de apa, asa ca tineti la indemana un ibric cu apa fierbinte ca sa mai adaugati cand a scazut prea tare.
  • Secretul unei tocanite delicioase care sa se topeasca in gura este tocmai fiertul asta molcom, inabusit si fara graba pana cand carnea se inmoaie si capata o textura moale. Dureaza nitel dar merita.
  • Cand e aproape gata (cam dupa doua- trei ore), o potrivim la gust - o saram, o piperam, adaugam si paprica (ce ii va da un plus de gust si culoare), o mai lasam zece minute pe foc si e gata.
  • Verdeata o presaram peste carne chiar atunci cand vrem s-o servim.

Video