Tort Amaretto
Print

Tort Amaretto

Un tort fin, cu o aroma speciala si delicata
Course Torturi
Cuisine usoara
Keyword tort amaretto, tort amaretto cu crema de mascarpone si migdale
Servings 8 portii
Calories 421kcal
Author Laura

Ingredients

Blat

  • 8 bucati ou
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina cernuta

Pentru insiroparea blatului

  • 250 ml. lapte ­
  • 1 esenta vanilie

Crema

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri esenta de migdale

Instructions

Blat

  • Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C.
  • Batem albusurile spuma tare.
  • In alt vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa, dupa care se adauga faina.
  • Se amesteca cu grija spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  • Se da la cuptor pentru o ora. Cand e gata, lasam pandispanul sa se raceasca.
  • Intr-o oala, amestecam crema mascarpone cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale.
  • Taiem blatul pe trei niveluri.
  • Fiecare blat il insiropam cu laptele aromat dupa care il ungem cu jumatate din cantitatea de crema.
  • Am ales sa ornez tortul cu frisca si sa-l decorez cu perlute argintii de zahar si cu bombonele colorate care i-au dat un aspect foarte vesel.
  • Daca va ganditi sa ornati tortul tot cu crema, este suficient sa mixati 250 gr mascarpone cu 50 gr zahar si doua linguri de esenta de migdale si sa-l ornati dupa cum va ajuta imaginatia.

Video