Print

Salata in stil mexican

Delicioasa salata in stil mexica, vegana si usor de preparat
Course Salate hranitoare
Cuisine mexicana
Keyword salata in stil mexican, salata mexicana cu legume
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 4 portii
Calories 291kcal
Author Laura

Ingredients

  • 400 gr. fasole rosie scursa si clatita sub un jet de apa rece
  • 200 gr. boabe de porumb scursa si clatita sub un jet de apa rece
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 avocado
  • 200 gr. rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura patrunjel frunze
  • 1 - 2 ardei iuti dupa gust, optional

Dressing

  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • suc de portocala
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 catei usturoi zdrobiti, optional
  • miere sau sirop de agave, dupa gust, optional

Instructions

  • Porumbul si fasolea rosie de la conserva le-am clatit sub un jet de apa. 
  • Am curatat de cotor si samburi ardeii si i-am feliat subtire.
  • Am taiat avocado in jurul samburelui, am inlaturat coaja si am taiat pulpa bucati nu foarte marunte ca sa nu se zdrobeasca prea tare in salata.
  • Am curatat ceapa rosie, am spalat-o si am feliat-o subtire.
  • Am spalat rosiile si le-am feliat.
  • Frunzele de patrunjel le-am taiat marunt.
  • Toate ingredientele de mai sus le-am pus intr-un bol mare.
  • Am turnat deasupra ulei, suc de lamaie si suc de portocala.
  • Cu o lingura de lemn, se amesteca toate ingredientele ca sa se omogenizeze.
  • Potrivim la gust cu sare, piper, miere daca este nevoie.
  • Se serveste imediat sau se poate tine la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie alimentara.

Video

Notes

Daca nu vreti sa mancati salata imediat, o puteti pregati dinainte dar nu adaugati avocado si rosiile decat in ultimul moment. Asta va asigura salatei un gust proaspat.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 291kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 7g | Fat: 14g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 11g | Sodium: 314mg | Potassium: 773mg | Fiber: 8g | Sugar: 6g | Vitamin A: 16% | Vitamin C: 32% | Calcium: 3% | Iron: 10%