Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
5
from 1 vote
Mousse de ciocolata
Mousse de ciocolata, crema fina, aerata, teribil de delicioasa si usor de facut
Prep Time
1
minute
min
Course:
Desert
Cuisine:
usoara
Keyword:
mousse de ciocolata, mousse de ciocolata cu smantana, mousse de ciocolata fara oua
Servings:
4
portii
Calories:
690
kcal
Author:
Laura
Ingredients
500
ml.
smantana grasa
pentru frisca
200
gr.
zahar pudra
e bun si cel normal dar sub forma de pudra se dizolva mai repede
3
linguri
cocoa
1
lingura
lichior de cafea
50
gr.
ciocolata
topita
Instructions
Topim ciocolata cu 1 lingura de ulei pe bain marie.
Punem smantana rece, de la frigider intr-un bol si mixam pana capata o consistenta aerata.
Adaugam zaharul.
Adaugam pe rand si cacaua cernuta, lichiorul si ciocolata topita.
Cu o spatula amestecam foarte usor pana omogenizam toate ingredientele, pentru a pastra frisca pufoasa.
Se poate folosi imediat sau se poate pasta la rece intr-un container ermetic trei zile maxim.
Notes
Din cantitatea de ingrediente de mai sus rezulta o crema ce poate umple un tort de 22 cm diametru.