Ciorba de rosii cu busuioc
Print

Supa de rosii cu busuioc

O supa simpla si extrem de aromata si gustoasa
Course Supe si ciorbe
Cuisine italiana, mediteraneana, usoara
Keyword supa de rosii cu busuioc, supa de rosii cu crutoane, supa de rosii cu usturoi si busuioc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2 portii
Calories 77kcal
Author Laura

Ingredients

  • 6 rosii
  • 2 catei usturoi
  • frunze de busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei
  • crutoane de casa optional

Instructions

  • Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins.
  • Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt. 
  • Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc.
  • Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final. 
  • Am asteptat sa dea in clocot, amestecand din cand in cand.
  • Am potrivit-o cu sare si piper.
  •  Am adaugat restul de busuioc tocat marunt. 
  • Am gustat. Verdict: delicioasa.
  • Se poate servi cu galuste, cu taitei dar cel mai la indemana e sa o serviti cu crutoane crocante facute in casa.

Video