Limba fiarta in sos de tarhon
Print

Limba de porc in sos alb cu tarhon

O reteta simpla si savuroasa cu limba de porc in sos alb cu tarhon
Course fel principal
Cuisine clasica
Keyword limba fiarta in sos Bechamel
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 portii
Calories 28kcal
Author Laura

Ingredients

  • 1 limba
  • sos Bechamel
  • 2 - 3 linguri tarhon – proaspat daca aveti, eu una am folosit tarhon din otet scurs foarte bine
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Instructions

  • Limba se spală bine sub jet de apă rece, de preferință cu o perie aspră, se clateste in cateva ape si se tine cateva ore in apa rece, schimbandu-se apa de cateva ori.
  • Punem limba la fiert in apa cu sare, la mine a durat o ora sa fie gata dar cat fierbe depinde foarte mult de tipil de carne - vita, porc dar si cat de batran era animalul. 
  • Cand este gata, o scoatem si o lasam putin sa se racoreasca dar nu prea mult, pielita de deasupra se curata mai usor cat timp carnea e calda inca. 
  • Dupa ce am razuit pielita, am taiat limba felii (pot fi mai groase sau mai subtiri – cum preferam).
  • Preparam sosul Bechamel dupa tipicul despre care deja v-am povestit, am vrut un sos subtire si asta am si obtinut. 
  • La sfarsit, am luat niste tarhon din otet, l-am scurs foarte bine si l-am taiat marunt. 
  • Am folosit doua linguri de tarhon, puteti pune si mai putin, dupa gust. 
  • Amestecam putin sosul in care am varsat deja carnea si tarhonul. 
    limba de porc in sos alb cu tarhon
  • Verificam la gust, asezonam cu sare si piper daca mai este nevoie. 
  • Ca garnitura am fiert niste ciuperci (circa 150 grame pe portie) care au mers de minune cu restul retetei.

Video