Print

Cicolata calda in stilul lui Jamie Oliver

O delicioasa si simpla ciocolata calda ci marshmallows
Course Bauturi de casa
Cuisine usoara
Keyword ciocolata calda
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 portie
Calories 155kcal
Author Laura

Ingredients

  • 250 ml lapte ­
  • 1 - 2 linguri pudra de ciocolata din cea mai buna pudra de ciocolata. Eu nu aveam pudra de cioco dar aveam ciocolata amaruie Heidi cu 80 % cacao, eu zic ca e foarte buna pentru asa ceva.
  • 1 mana bomboane marshmallows
  • zahar dupa gust (daca credeti ca mai e nevoie – eu una n-am mai pus si nu mi s-a parut ca ar mai trebui)

Instructions

  • Jamie Oliver ne spune sa punem ciocolata pudra in cana, zahar, sa incalzim laptele pana sa da in clocot (dar sa nu-l lasam sa fiarba) si sa turnam putin lapte fierbinte peste pudra de ciocolata ca sa o dizolve, dupa care adaugam deasupra bomboanele marsmallows.
  • Amestecam pudra cu laptele si punem pe foc sa se infierbanta amestecul....
  • Pentru ca eu am avut ciocolata, am pus pus laptele pe foc  sa se incalzeasca si am adaugat bucatelele de ciocolata dupa care am amestecat continuu pana da in clocot si incepe sa se umfle. 
  • Stingem focul. 
  • Am pus niste bombonele marshmallows in cana in care voi servi cocolata si am turnat deasupra putin din ciocolata fierbinte (doar putin, repet)..
  • Pentru pasul urmator, am folosit termosul dar la fel de bine (si chiar recomandat) putem utiliza un blender sau un mixer vertical.....
  • Grosul ciocolatii cu lapte foarte fierbinte il turnam in termos, sau in blender, sau in cuva pentru mixerul vertical.... Aici ar fi cam doua lucruri de spus:
    1. Oricate portii va trebuie, nu-l umpleti decat pe jumatate caci trebuie spatiu ca sa agitam si sa se formeze spuma. Agitati in mai multe serii laptele pana terminati de facut toate portiile dar nu umpleti termosul mai mult de jumatate.
    2. Pentru asta, va trebuie fie un termos (cat mai mare de aveti), fie o cama mare de pastic cu capac insurubat. Eu aveam o sticla de plastic gros cu capac, sticla mea de fitness, marca Gatorade, sincer, pe urma am regretat ca am folosit-o, cat p-aici sa se topeasca de la laptele fierbinte. .......Pana la urma a rezistat, dar oricum pentru operatia asta chiar recomand un termos ca lumea ca sa nu se intample accidente.
  • Punem capacul bine strans ( insist cu asta ca de nu e bine pus sau daca e un capac de mantuiala, va puteti arde si asta nu e deloc distractiv, pentru masuri sulimentaredaca folosim un termos - impachetam si intr-un servet de bucatarie) si ne punem pe agitat sticla, cu nadejde, vreun minut. 
  • S-a format o frumoasa spuma deasupra ciocolatei cu lapte, numai buna de savurat....
  • Scoatem capacul (cu nitica precautie, bineinteles) si turnam laptele in cana. 
  • Amestecam, presaram putina ciocolata rasa deasupra.
  • Se serveste imediat.

Video

Notes

 
 
Propria varianta: Eu am tinut neaparat sa ma dau desteapta; pentru ca nu aveam pudra, m-am gandit ca as topi mai eficient tabletele de ciocolata Heidi (doua bucati de ciocolata per portie) pe foc, in lapte in timp ce acesta se infierbanta. Am avut dreptate (ce, Doamne iarta-ma, ca nu era mare filozofie) .......