Salata de cartofi cu usturoi
Print

Salata de cartofi cu usturoi

O delicioasa salata cu ingrediente naturale
Course Salate hranitoare
Cuisine usoara
Keyword salata de cartofi cu usturoi, salata de cartofi cu usturoi reteta de post, salata de cartofi reteta de post, salata de cartofi reteta simpla, salata de cartofi reteta simpla de post
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
timp de odihna 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1 portie
Calories 116kcal
Author Laura

Ingredients

  • 200 gr. cartofi
  • 1 - 2 catei usturoi zdrobiti si frecati pasta
  • ulei de malsine
  • sare
  • piper
  • patrunjel frunze verzi tocate marunt

optional

  • 1 gogosar feliat subtire in fasii

Instructions

  • Intai, punem cartofii la fiert in coaja in apa cu sare (eu i-am curatat, taiat cuburi si pus la fiert in steamer). 
  • Pana se fac ei, luam usturoiul, il decojim, il taiem marunt dupa care il zdrobim in mojar. 
  • Turnam deasupra un pic de ulei, presaram niste sare si cu o lingurita amestecati cu nadejde in sensul acelor de ceasornic, pana usturoiul incepe a se transforma intr-o pasta – nu va descurajati, daca mestecati viguros va va iesi fain. Observatie Este important ca usturoiul sa fie cat mai omogen, asadar daca n-aveti mojar, treceti usturoiul prin presa de doua ori si de au mai ramas “cocoloase”, zdrobiti-le sub curbura unei linguri, dupa care frecati usturoiul dupa cum v-am spus mai sus intr-un bol.
  • Luam si niste frunze verzi de patrunjel, le spalam, le lasam sa se zvante si le tocam cat mai marunt.
  • Trebuie sa tinetii seama ca aceasta salata ar trebui sa fie gata cu 1/2 de ora inainte de a fi mancata, pentru a aea timp sa se intrepatrunda toate aromele intr-un tot unitar. 
  • Cartofii sunt fierti, ii decojim si ii taiem in cuburi (eu n-am mai facut-o ca-i fiersem gata taiati), ii asezam intr-un bol, asa fierbinti cum sunt, deasupra punem nitel ulei si putin cate putin adaugam pasta de usturoi, amestecam cu atentie sa nu zdrobim cartofii. 
  • Nu este nevoie sa punem toata pasta sau, dimpotriva, putem pune chiar mai mult usturoi in functie de gustul personal. Asadar gustati, mai ales ca trebuie sa vedeti si daca mai e nevoie de sare, nu puneti sare inainte de a gusta, poate ati sarat mai mult pasta de usturoi.
  •  Puteti pune de doriti si piper. 
  • Cand cartofii si usturoiul s-au omogenizat frumos prin amestecare, adaugam deasupra patrunjelul si (optional) bucatelele de gogosar, amestecam din nou pana se patrund in salata, acoperim bolul cu un capac sau o folie transparenta si-l pastram undeva la cald (eventual pe langa aragaz) pana la servire.

Video